Софийска градска прокуратура възложи на Националното бюро за контрол на

...
Софийска градска прокуратура възложи на Националното бюро за контрол на
Коментари Харесай

Прокуратурата нареди проверка за МВР и ДАНС за подслушването на политици

Софийска градска прокуратура разпореди на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства (НБКCРС) осъществяването на инспекция за определяне на нарушавания при използването на СРС. Това заяви

Проверката идва, откакто вчетвъртък Атанас Атанасов от " Демократична България " прикани да се ревизира информацията, че 32 -ма политици от опозицията , някои от тях водачи на листи и съперници на ГЕРБ, са били подслушвани по време на предизборната акция.

По думите му това са правили Държавната организация за национална сигурност (ДАНС), Държавната организация " Технически интервенции " (ДАТО) и дирекция " Вътрешна сигурност " в Министерство на вътрешните работи. Атанасов прикани служебния вътрешен министър Бойко Рашков да направи инспекция.

Късно вечерта в четвъртък пред Българска телеграфна агенция той удостовери, че има информация за подслушвани политици, откакто по-рано денем сподели, че шефът на " Вътрешна сигурност " го е уверил, че няма подслушванена политици. Според вътрешния министър инспекцията би трябвало да бъде направена от НБКСРС и прикани службата да се самосезира.

Бойко Рашков твърди, че има информация, че ДАНС и ДАТО са подслушвали политици, а сега в ДАНС се унищожават материали. Добавидори, че против нещо е формирано дело, че дружно с зам.-директор на ДАТО са подготвяли Бръмбаргейт 2 против основния прокурор .
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР