София се нареди на трето място в света по замърсяване

...
София се нареди на трето място в света по замърсяване
Коментари Харесай

София е на трето място в света по опасно мръсен въздух

София се подреди на трето място в света по замърсяване на въздуха. Това демонстрират данните на международните организации за премерване на чистотата на въздуха. Според Европейската организация по околна среда въздухът в българската столица е с " най-високо замърсяване и е действително рисков за човешкото здраве ".
Дори и в дни като днешния, когато има вятър и няма мъгла, равнищата на финни прахови частици са такива, че са рискови за здравето.
Най-голямо замърсяване на въздуха се случва нощем, като пикът му е бил в неделя против понеделник, сочат данните. Ситуацията е идентична за събота, неделя, понеделник и вторник, когато въздухът още веднъж е бил с превишени стойности, които са рискови за здравето. От Агенцията означават, че регионите с най-отровен въздух са " Павлово " и " Хиподрума ".
От Европейската организация по околна среда окачествяват въздуха в столицата като „ доста вреден “, като показателят на замърсяване е обагрен в тъмнолилаво – най-високата степен на замърсяване.
Според интернационалния уебсайт за непорочност на въздуха – airvisual.com, София се подрежда на трето място в света по рисково замърсен въздух.
Само стойностите в Делхи, Индия, и в Лахор, Пакистан, са по-високи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР