София. Предстои Столичният общински съвет да приеме стратегия за развитието

...
София. Предстои Столичният общински съвет да приеме стратегия за развитието
Коментари Харесай

Елен Герджиков, председател: Предстои Столичният общински съвет да приеме стратегия за развитието на туризма в София

София. Предстои Столичният общински съвет да одобри тактика за развиването на туризма в София. Това сподели пред публицисти Елен Герджиков, ръководител на Столичният общински съвет след днешната тържествената сесия, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ Мисля, че на идващото съвещание ще преглеждаме този въпрос, тъй че да имаме стратегическата основа върху това по какъв начин да планираме развиването на туризма в нашия град. Туризмът се трансформира във фокус през последните няколко години, откогато София стана атрактивна туристическа дестинация в Европа. За това способстваха доста фактори – работата, която кметът Йорданка Фандъкова и нейната администрация организираха целеустремено в тази тенденция, вложенията, които бяха направени в архитектурните обекти, в развиването на музеите и така нататък Няма по какъв начин да не отбележим и логистичната поддръжка, която общината и държавното управление направиха и към авиопревозвачите, с помощта на които в София се следи туристически взрив “, сподели той.
Герджиков разяснява и тематиката за Председателството на Съвета на Европейския съюз. „ Ние сме изцяло подготвени – доста поправки се направиха, доста е вложено в сигурността и във видеонаблюдението, тъй като това е огромна отговорност. Голяма отговорност е да бъдем хазаин на подобен огромен конгрес и такива европейски водачи да бъдат посетители в София. Убеден съм, че ще се представим добре. Освен това по същото време София ще бъде и Европейска столица на спорта – това е едно щастливо стичане на събитията. Вярвам, че едната самодейност ще способства за популяризирането на другата и противоположното. Така че съм уверен в това, че ще се представим почтено “, сподели той.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР