София. Министърът на туризма Николина Ангелкова и омбудсманът на Република

...
София. Министърът на туризма Николина Ангелкова и омбудсманът на Република
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова и омбудсманът Мая Манолова се споразумяха за сътрудничество в подкрепа на зимния туризъм

София. Министърът на туризма Николина Ангелкова и омбудсманът на Република България Мая Манолова се споразумяха дружно да вземат участие в обществени начинания за поддръжка на зимния туризъм. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма . На работната среща при омбудсмана стана ясно, че двете институции имат намерение да провеждат разяснителни акции измежду възпитаници от цялата страна, като спомагат български деца да преминат образование за държание в планината още този зимен сезон, а и на морето преди идващия летен сезон.
Идеята е още при започване на зима 2017-2018 година благодарение на специалисти по планинско избавяне на децата да бъдат показани главните правила за сигурност в планината. Министър Ангелкова и омбудсманът Манолова плануват да спомагат и за организация на на практика демонстрации за избавяне на хора в планински условия. Те се сплотиха към тезата, че сходна взаимна активност е извънредно потребна и наложителна в навечерието на новия зимен сезон, защото разпоредбите за оцеляване и минималното съоръжение за излети или ски походи в планината не се учат в учебно заведение, а сходни познания и умения постоянно избавят човешки живот. Обсъдена бе още опцията за подготовка на наръчници за сигурност. Министърът и националният омбудсман се прецизираха да работят дружно за обезпечаване на опция на от ден на ден български деца, в това число и от обществено слаби фамилии, да имат опция да практикуват зимни спортове още този сезон.
Министър Ангелкова съобщи пред омбудсмана, че прогнозите за зимен сезон 2017 година са извънредно оптимистични. Очаква се да бъдат реализирани сред 5 и 10% растеж в визитите на задгранични туристи по отношение на 2016 година За съпоставяне зимен сезон 2016-2017 беше рекорден за България. Общият брой визити на задгранични туристи беше 1.476 млн., като постигнатият растеж от 19.6% е най-високият от влизането на България в Европейски Съюз през 2007 година
Тема на работната среща бяха също осигуровките на сезонните служащи, къмпингуването през летния сезон и лифтовете през зимния. Омбудсманът Манолова акцентира, че главно е намирането на баланс сред ползите на туристите, концесионерите, вложителите и природозащитните организации. Осигуряване на необятна социална поддръжка за политиките в туризма е водещ принцип в работата на Министерството на туризма, увери министър Ангелкова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР