София. Хиляди аплодираха откриването на Международния фолклорен фестивал Карнавалният дух

...
София. Хиляди аплодираха откриването на Международния фолклорен фестивал Карнавалният дух
Коментари Харесай

Карнавалният дух превзе Велико Търново

София. Хиляди приветстваха откриването на Международния фолклорен фестивал

Карнавалният дух още веднъж завладя Велико Търново. Хиляди поданици и посетители на града приветстваха близо 400-е реализатори, които минаха в дефиле по основната улица „ Васил Левски “ и до 27 юли в това число ще радват публиката с вечерни концерти в Летния спектакъл.

Официално старта на 24-о издание на Международния фолклорен фестивал дадоха заместник-кметът Нейко Генчев и главният уредник Емил Павлов, а водосвет отслужи отец Асен.

„ Велико Търново в действителност е карнавал. В старопрестолния град се срещат и опознават хора от разнообразни култури, с неповторими обичаи и традиции. Това доближаване ни демонстрира, че границите са условни и елементарно преодолими, че посредством културата, изкуството и човешкото другарство можем да изградим по-добро съвремие – на разговор и съгласие “, сподели по време на откриването заместник-кметът Нейко Генчев. Той поздрави уредниците, участниците и публиката от името на кмета Даниел Панов, с чието поддръжка фестивалът се утвърди измежду най-знаковите културни събития в остарялата столица.

Концертите са от 20,00 ч. всяка вечер до 27 юли в това число, входът е свободен. Пред великотърновци и гостите на града осъществявания имат 12 групи от Грузия, Северна Македония, Египет, Турция, Мексико и България, включва се групировка и от Мароко. Старопрестолният град е показан от известните фолклорни ансамбли " Искра " и " Търновче ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР