След години на престъпно бездействие от страна на тогавашните управляващи,

...
След години на престъпно бездействие от страна на тогавашните управляващи,
Коментари Харесай

Цветомир Петров: Напът сме да загубим окончателно Симеоновския лифт, ще сезирам компетентните органи

След години на незаконно безучастие от страна на тогавашните ръководещи, сме напът да загубим дефинитивно Симеоновския въжен превоз. Това се показва в позиция на ръководителя на Столичния общински съвет Цветомир Петров, изпратена до медиите от пресцентъра на институцията.

" Искам да припомня, че той е продаден от Столичната община на „ Витоша ски " през далечната 2007 година и от този момент до предходната година - нищо. Всички периоди за следприватизационен надзор към този момент са изтекли. Какъв е бил договорът и по какъв начин е спазван може да бъде проверявано и разследвано, само че в този момент обстановката е такава - лифтът не действа ", показва Петров.

„ Вече работим по правене на Визия за Витоша. Бях на една от първите срещи на всички заинтригувани страни и мисля, че сътрудниците работят интензивен ", добавя още той в позицията.

Председателят напомня, че в общинския съвет са били гласувани решение пътищата на Витоша да станат напълно общински, защото сега, по думите му, собствеността е разпокъсана. Това ще даде опция общината да прави съществени поправки, а освен да кърпи дупки и да чисти пътищата през зимата, показва още той.

„ Не мога да си показва, че за отиването в историята на Симеоновския въжен превоз няма отговорни. Конкретни имена -кой го е продал? Кой е следил за осъществяването на следприватизационния контракт, кой е разрешил да не се приключи договорката? Ще се постарая скоро да научите тези имена, с които ще сезирам и способените органи ", уточни Цветомир Петров.

Причината за прекъсването на оборудването е неналичието на части за поддръжката, уточни в своя обява от през вчерашния ден " Mediapool.bg ", базирайки се на информация от основаната в Италия компания „ ТехноАлпин ", посочена за притежател на сдружението „ Витоша ски ".

На интернет страницата на „ Витоша ски " е оповестено известие, в което се показва, че „ лифтовете излизат в профилактика и няма да работят до началото на летния сезон ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР