Много от нас обичат топлото и слънчево време, както и

...
Много от нас обичат топлото и слънчево време, както и
Коментари Харесай

Начин за охлаждане и при котките

Много от нас обичат топлото и слънчево време, както и множеството котки. Когато температурата стане обаче рисково висока, ето някои стъпки, които можете да предприемете, с цел да помогнете на котката си да се охлади и да я запазите в сигурност и комфорт в жегата.

Вода за изстудяване при котките

Уверете се, че котката ви има доста прясна вода. Подмяната на водата няколко пъти дневно може да насърчи котката ви да пие, а слагането на голям брой купи из къщата и градината ще подсигурява, че водата е елементарно налична и постоянно налична, ако в някои от съдовете се разлее или изтече.

Сянка за котките

Повечето котки ще се насладят на сънливост на слънце и по-късно ще се отдръпват на сенчесто място, когато им стане прекомерно горещо. Уверете се, че вашата котка има няколко хладни и сенчести места, където да се отдръпна към къщата и градината. Освен това не се изненадвайте, в случай че намерите котката си да лежи на плочките на пода в кухнята или банята. Плочките и материалите като порцелан поддържат хладно и по този начин котките ще гравитират към тях, когато им е прекомерно горещо.

Циркулация на въздуха

Просто отваряне на прозорците, с цел да влезе бриз, може да ви помогне да осигурите хладна зона за отмора. Битовите вентилатори също могат да бъдат комфортно допълнение към къщата за вашата котка. Ако на котката ѝ стане прекомерно горещо, тя ще оцени бриза, който духа през козината ѝ, с цел да се охлади. Ако къщата ви не е климатизирана през летните жеги, пробвайте да поставите бутилка със замразена вода пред вентилатора.

 Oхлаждане и при котките Снимка: boredpanda

Повдигнете леглото на вашата котка

Покритите с плат пластмасови рамки с къси крайници ще разрешат на вашата котка да спи комфортно през горещото време, а въздухът, преминаващ под леглото, ще ѝ помогне да се охлади.

Ресане и груминг на котките

Четкайте котката си постоянно. Добре поддържаното палто без усложнение ще помогне на котката ви да се охлади.

Ако котката ви има дълга четина, помислете за професионално подкастряне, с цел да облекчите страданието ѝ през лятото. Белите и светлите котки също имат доста бледа кожа и могат да бъдат обект на слънчево изгаряне. Можете да подстрижете единствено коремчето на котката, което предлага слънцезащита, както и изстудяване.

Може също да опитате да вземете влажна хавлиена или хартиена забрадка и да погалите котката си с нея. Повечето котки нямат нищо срещу малко влага по козината им, изключително когато виждат по какъв начин това може да ги охлади. Всъщност един от методите, по който котките се охлаждат, е посредством лизане, което не е нищо повече от намокряне на козината им със слюнка, а не с вода.

Лед за изстудяване на котките

Ако ще отсъствате през целия ден, поставете три или четири кубчета лед в купата с вода на котката си, преди да тръгнете.

Напълнете дребна бутилка за напитка със студена вода и я оставете във фризера за една нощ. На сутринта увийте бутилката в забрадка и я поставете на обичаното място за излежаване на вашата котка. Не пълнете бутилката догоре, защото водата се уголемява, когато замръзне и може да отвори бутилката.

Безопасност при външно живеещи котки

Винаги проверявайте навесите и оранжериите, преди да пандизите вратите. Котките могат да намерят път вътре, в случай че търсят сенчесто място, където да се охладят, и е най-добре да избягвате да ги затваряте вътре, защото могат да се дехидратират или прегреят. Същото важи и за инспекцията на коли. Ако оставите прозорците си отворени, с цел да оставите колата да се охлади, постоянно проверявайте дали котка не се е шмугнала вътре, преди да потеглите.

Симптомите на топлинен удар при котките

 Начин за изстудяване и при котките

Симптомите на топлинен удар при котка включват прекалено задъхване, заспалост, лигавене, тресчица, повръщане при коте, колапс или загуба на схващане. Ако се притеснявате за котката си или подозирате, че страда от топлинен удар, апелирам, обадете се неотложно на ветеринарния си доктор.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР