Изключително разочароващо е, когато сте се окаже, че стока, която

...
Изключително разочароващо е, когато сте се окаже, че стока, която
Коментари Харесай

Лекар обясни за истината за сроковете на годност при храните

Изключително разочароващо е, когато сте се окаже, че стока, която сме закупили е с изминал период на валидност.

На всеки се е случвало да подуши артикул с изминал период, с цел да преценим дали въпреки всичко е допустимо да го консумираме.

Безопасно ли е да се яде такава храна? Има ли заплаха за здравето?

И до момента в който някои продукти неизбежно попадат в коша за бокллук, има някои неща, които към момента могат да се употребяват след приключване на периода им на валидност. Д-р Каран Радж, доктор и хирург, който постоянно споделя препоръки онлайн, предизвести своите почитатели: „ Преди да изхвърлите храната си, уверете се, че четете вярно етикетите за сигурност на храните. “

Ако сте погледнали гърба на опаковките на храните, може би сте забелязали разнообразни видове изречения, в това число дати. „ Първо, имате дати за „ продажба до “, това е нещо единствено за хората, които работят в магазини, с цел да знаят по кое време да извадят продуктите си от рафтовете “, изясни доктор Радж.

Но когато решавате дали да ядете нещо или не, това не е безусловно нещо, за което би трябвало да се тревожите. „ Тази дата не е стандарт за сигурност на храните “, добави доктор Радж. След това имате и дати „ най-хубав до “, за които специалистът сподели, че „ демонстрират по кое време даден артикул ще бъде с най-хубав усет или качество “.

Но обратно на общоприетото разбиране, това не е дата за покупка или сигурност, а по-скоро дата „ по кое време е вкусно “, добави той. Според доктор Радж множеството храни в консерви могат безвредно да се употребяват две до пет години след тази дата, стига да са били съхранявани вярно, на хладно и изсъхнало място.

Може също да видите надпис „ използвайте до “. Д-р Радж продължи: „ Те демонстрират последния ден, в който даден артикул ще бъде с най-високо качество. Единственото изключение от това е приспособеното мляко за кърмачета. Не използвайте приспособено мляко за бебета след тази дата.

„ Ако видите етикети на храни, които споделят, че нещо „ изтича “ на избрана дата, изключително в случай че е месо или млечни артикули, евентуално не би трябвало да ги консумирате. “

Но през множеството време можете да употребявате сетивата си, с цел да решите дали нещо е с изминал период на валидност или не. Например, в случай че забележите странна миризма, изменяща се текстура или съществуване на плесен или издути кутии, евентуално би трябвало да го изхвърлите.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР