Снимки и видеозаписи са предадени на полициятаСлучаят с умишлено разхвърляните

...
Снимки и видеозаписи са предадени на полициятаСлучаят с умишлено разхвърляните
Коментари Харесай

Община Русе: Системно се разхвърлят умишлено отпадъци из града

Снимки и видеозаписи са предадени на полицията

Случаят с съзнателно разхвърляните отпадъци в региона на гарата в Русе, за който през вчерашния ден алармираха от, не е индивидуален, обявиха от Община Русе

Във времето са получавани голям брой такива сигнали, а на място са засичани и хора, които просто изсипват торбичката с боклуци до контейнера вместо вътре в него. Вчерашният случай обаче е фрапиращ с огромното количество боклук, което е било целеустремено разбъркано.

„ След подадения сигнал от „ Нелсен Чистота “ за изваждане на боклуци от чували и разпиляването им на територията на града, за което има и видео от камери, сме предали всички видеа и фотоси към полицията. Надяваме се органите на реда да открият причинителите. Много ми е необичайно държанието на хората, които разпръскват боклука из градинки и край контейнери. Смятам, че всеки би трябвало да има гражданска позиция, защото чистотата е значима за всички поданици на Русе “, разяснява зам.-кметът по комунални действия Димитър Недев, представен от.

В един от случаите камерите са снимали по какъв начин едно лице вади два чувала, отнася ги надалеч от контейнерите, а след това са разпокъсани и разпилени към дървета и в пешеходна зона. Разширяващата се мрежа на видеонаблюдението оказва помощ за засичане на нарушаванията, като се работи в партньорство с полицията и други институции, сподели още зам.-кметът Димитър Недев.

Той напомни, че според Закона за ръководство на отпадъците за изхвърляне на отпадък отвън регламентираните места има солени наказания за физически и юридически лица. За физическите лица при първо нарушаване санкцията е от 500 до 1000 лева, а за компаниите – от 1000 до 5000 лева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР