Снимка- ПрокуратураГлавният прокурор Иван Гешев и президентът на КТ Подкрепа“

...
Снимка- ПрокуратураГлавният прокурор Иван Гешев и президентът на КТ Подкрепа“
Коментари Харесай

Гешев ще сътрудничи с КТ Подкрепа

Снимка- Прокуратура

Главният прокурор Иван Гешев и президентът на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов подписаха Меморандум за съгласие и съдействие.

С този документ съдействието сред двете страни ще обезпечи бърза отбрана, навременно и дейно следствие на сигнали за нарушавания на трудови и осигурителни права.

Приоритет ще бъде междуинституционалното съдействие, координацията и взаимоотношението, ориентирани към правата на трудещите се – служащи и чиновници, участващи в наказателни, административни и/или цивилен производства, в качеството на потърпевши и/или очевидци.

Страните ще си сътрудничат и в региона на използване на интернационалните и европейските стандарти за запазване на правата на трудещите се, и по-специално в случаите, когато тези права са нарушени посредством незаконно посягане, оповестиха още от прокуратурата.

Меморандумът планува да се сътвори взаимна работна група от представители на Прокуратура на Република България и КТ „ Подкрепа “, която от време на време да разисква настоящата нормативна уредба, правосъдната процедура по публично значими каузи и проблеми, свързани със отбраната на правата на трудещите си.

Прокуратура на Република България има подписан Меморандум за съгласие и съдействие и с КНСБ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР