Снимка БулофтоАЕЖ излезе с остра позиция срещу вътрешния ни министър

...
Снимка БулофтоАЕЖ излезе с остра позиция срещу вътрешния ни министър
Коментари Харесай

Нов абсурд в българското МВР: Бизнесмен заплашва журналист, полицията прави акт на журналиста

Снимка Булофто

АЕЖ излезе с остра позиция против вътрешния ни министър поради негово деяние. Асоциацията на европейските публицисти изпрати отворено писмо с предизвестие към вътрешния министър Христо Терзийски поради подозрения в " нарушение на правата на публицистите ". 

Протоколът е отговор на дейностите на полицейски чиновници, които се пробват да сформират подобен на журналиста Димитър Стоянов от Bird.

Стоянов е предизвестен да не поддържа връзка с предприемач, обект на негово следствие.

Репортерът се пробва да се свърже с въпросния предприемач, само с цел да му зададе въпроси по отношение на данни, на които се е натъкнал.

Според описа на журналиста, предприемачът насочва опасност към него и му затваря телефона. Стоянов подава тъжба против тази опасност и резултатът е сигнален протокол за самия кореспондент.

Друг случай, при който правата на публицист са нарушени от полицейски чиновници е насилието и задържането на Димитър Кенаров по време на антиправителствени митинги на 2 септември 2020 година Самият министър неглижира и направи всичко допустимо за прикриването на полицейското принуждение и противозаконното задържане. 

Протоколът е изпратен в деловодството на Министерство на вътрешните работи за автограф от предизвестеното лице. АЕЖ си резервира правото да сформира сходен сигнален протокол и на идващия министър на вътрешните работи. Въпреки че са със противоречива правна стойност, предупредителните протоколи са необятно употребявани от полицията. По тази причина и ние взехме решение да използваме този формат за връзка с управлението на Министерство на вътрешните работи, написа eurocom.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР