Снимка: БулфотоВ офиса на НАП във Варна вече са получени

...
Снимка: БулфотоВ офиса на НАП във Варна вече са получени
Коментари Харесай

Варненци подадоха близо 12 000 данъчни декларации

Снимка: Булфото

В офиса на Национална агенция за приходите във Варна към този момент са получени 11 700 заявления по Закона за корпоративното подоходно облагане, оповестиха от пресцентъра на Агенцията за Moreto.net.

От там напомнят, че всички заявления, за които задължението за подаване поражда след 31.12.2017 година, се подават само по електронен път. 

Това се отнася и за годишната декларация за облагане с корпоративни налози за 2017 година, срокът за подаването, на която е 2 април 2018 година (31 март е в събота). С тази декларация се подава и годишен доклад за активността. В същия период би трябвало да се заплати и дължимият корпоративен налог, след приспадане на направените предплатени вноски.

Информацията от справките, които предприятията подават, разрешава на приходната администрация да извърши параленост на заявените данни от платците и получателите на приходи. 

Санкциите за непредставяне на данни за изплатени суми на физически лица, както и за изтъкване на погрешни или непълни данни в справката, са в размер до 250 лв.. 

Глобата се постанова за всяко физическо лице, за което не е подадена информация или подадената информация не е правилна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР