Той обаче отбеляза, че една дългосрочна прогноза винаги крие известен

...
Той обаче отбеляза, че една дългосрочна прогноза винаги крие известен
Коментари Харесай

Kлиматологът Симеон Матев: Най-подходящо за море у нас ще бъде от 20 юли до 15 август

Той обаче означи, че една дълготрайна прогноза постоянно крие прочут риск да не се сбъдне. За повече от 15 дни напред успеваемостта на прогнозата не е изключително огромна, уточни климатологът. 

Най-добрият интервал за отмора на морския бряг у нас ще бъде от 20 юли до 15 август, предвижда в изявление за Българска телеграфна агенция климатологът гл. помощник, доктор Симеон Матев, учител в СУ “Св. Климент Охридски “ в Геолого-географския факултет, катедра „ Климатология, хидрология и геоморфология “.

През годините в този период в съвсем 90 % има слънце и няма облаци 22 дни, уточни той. По нашето Черноморие най-голяма е вероятността за превалявания през юни, сподели още Матев. 

Най-вероятният сюжет за лятото, съгласно климатолога, е да е по-топло от естественото, а преваляванията да са по-малко от нормата.

Следващата възможност е лятото да е по-топло от нормалното с превалявания към нормата. С още по-малка възможност е още веднъж да бъде по-топло от нормалното, само че преваляванията да са над нормата. Почти неосъществим сюжет е лятото да е с температури под нормалните, разяснява той.

Към този миг дълготрайните сюжети на математическите модели за пресмятане на времето сочат, че в Европа и на Балканите то ще бъде по-топло от нормалното. Очакванията са превишенията по отношение на нормата да са с към 1-2 градуса и ни следва следващото горещо лято, сподели Матев. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР