Снимка Булфото, архивДо 2021 г. предстои поетапно да бъдат закрити

...
Снимка Булфото, архивДо 2021 г. предстои поетапно да бъдат закрити
Коментари Харесай

Закриват всички домове за деца в страната до 2021 година

Снимка Булфото, списък

До 2021 година следва поетапно да бъдат закрити всички профилирани институции за деца в страната, в които все още има към 660 деца, написа Дунав Мост.

Това съобщи зам.-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова по време на визитата си в Центъра за настаняване от фамилен вид за деца/младежи с увреждания с нужда от непрекъсната здравна грижа в Габрово. Процесът по деинституционализацията на децата стартира през 2009 година, като досега над 7000 деца от цялата страна са изведени от институциите.

``
реклама

„ След извеждането от институциите, децата имат потребност да бъдат признати от обществото. Чрез акцията „ Мисията е допустима “ се стремим да покажем, че в България няма разнообразни деца и би трябвало да демонстрираме приемливост към уязвимите групи в обществото. Те имат потребност да усещат схващане от своите връстници, техните родители и цялото общество “, разяснява Зорница Русинова.

Марта Вачкова е един от посланиците в акцията „ Мисията е допустима “. „ Наша е задачата като родители да възпитаваме децата си да бъдат толерантни и да им покажем, че не трябва да се тормозят от общуването с деца от обществените услуги. Защото всеки момент, в който поддържаме връзка с тези деца, ни дава доста повече, в сравнение с ни взима. Само посредством персоналния образец, ние родителите, можем да научим децата си на емпатия и доброта към другите “, споделя актрисата.

„ Мисията е допустима “ е национална акция на Министерство на труда и обществената политика посредством Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “, целяща смяна на публичните настройки към децата от обществените услуги. Повече за „ Мисията е допустима ” като акция и действия можете да прочетете ТУК.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР