Испания засилва подкрепата си за Украйна, като изпраща значителен пакет

...
Испания засилва подкрепата си за Украйна, като изпраща значителен пакет
Коментари Харесай

Испания засилва подкрепата си за Украйна: Праща танкове и ракети за 1,13 милиарда евро

Испания ускорява поддръжката си за Украйна, като изпраща забележителен пакет военна помощ на стойност 1,13 милиарда евро, както оповестява El Pais и News.bg. Пакетът е мощен жест на взаимност и включва над 10 ракети за противовъздушна защита Patriot и 19 съвременни танка Leopard 2A4 от Германия. Испания също по този начин включва свои лични създадени оръжия, като системи за битка с дронове и разнообразни типове муниции, с цел да укрепи отбранителните качества на Украйна, цитира Факти.

Обявяването на тази нова вълна от военна поддръжка би трябвало да съвпадне с формалното посещаване на украинския президент Володимир Зеленски в Мадрид.

Украйна е гласовита за незабавната нужда от подсилване на своята система за противовъздушна защита, изключително в светлината на зачестилите ракетни офанзиви против райони като Харков. Президентът Зеленски беше изключително заинтригуван от придобиването на ракети Patriot, с цел да усъвършенства способността на Украйна да се пази против сходни закани.

Решението на Испания да даде тези системи, дружно с танкове и други оръжия, е забележителен подтик за отбранителните старания на Украйна против продължаващата съветска експанзия.

Ходът на Испания е ясна индикация за уговорката на интернационалната общественост да поддържа Украйна. Не става въпрос единствено за военната техника, това е обръщение за взаимност и стъпка към гарантиране, че Украйна може да отбрани своите жители и суверенитет.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР