Снаковете, които ще затаят глада и желанието за нещо вкусно

...
Снаковете, които ще затаят глада и желанието за нещо вкусно
Коментари Харесай

5 идеи за лесни следобедни закуски до 200 калории

Снаковете, които ще затаят глада и желанието за нещо вкусно сред главните хранения, само че няма да ви тежат на съвестта с доста калории.

Когато желаеме да хапнем нещо небрежно сред обяда и вечерята, елементарно можем да изберем нездравословни други възможности като вафли и сходни. В такива моменти най-хубавите разновидности са семплите снакове от плодове и зеленчуци, които да ви заредят с задоволително сила, без да утежняват дневното ви меню откъм калории.

Намерихме пет хрумвания за такива следобедни закуски в Instagram:

Овесени ядки на фурна с боровинки

Смесете свежи боровинки с 30 грама подсладител, а върху тях поръсете примес от 80 грама овесени ядки, 80 грама брашно, 20 мл кленов сироп (можете да замените на усет с мед) и 20 мл кокосово масло. Печете на 180 градуса за 45 минути и сервирайте без скрупули – една порция е едвам 94 калории. За да извършите закуската по-хранителна, можете да добавите в допълнение кисело мляко по избор.

 Зеленчуково роле

Можете да го извършите както с краставици, по този начин и с моркови. За задачата обелете и почистете зеленчука по желание, а по-късно с белачка отрежете фини ленти. Ако употребявате краставица, ви съветваме да подсушите с домакинска хартия поради спомагателната влага. След това наредете лентите една до друга по дължина, тъй че леко да се припокриват – това ще бъде основата на ролето. Отгоре можете да добавите хумус и сушени домати или фино нарязан кашкавал и шунка, или каквато и да е друга композиция. След това навийте ролето и го нарежете на хапки като суши.

Здравословен флан

В купичка разбъркайте едно яйце, 1/3 чаша бадемово мляко, стевия на усет и 1 чаена лъжица ванилия. Изсипете сместа в рамекин и го покрийте с фолио. Гответе на водна баня за 20 минути на ниска температура. Отгоре можете да добавите за спомагателен усет сироп без захар или лъжица мед.

Краставица с авокадо и крема сирене

Почистете и разполовете една цяла краставица, а по-късно издълбайте вътрешната част със семките и подсушете с домакинска хартия. Добавете крема сирене, намачкано авокадо и овкусете по желание.

Мини пици от тиквичка

Почистете и нарежете на колелца една тиквичка. Леко ги намазнете със зехтин и оставете да се изпекат напълно за малко във фурна на 200 градуса, до момента в който не станат малко по-меки на текстура. След това ги извадете от фурната и от горната страна им сложете обичаните си топинги – доматен сос, чери домати или салам по желание и нискомаслена моцарела. Върнете мини пиците във фурната, до момента в който не се разтопи сиренето.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР