Смята се, че африканското племе мурси е най-агресивното общество, което

...
Смята се, че африканското племе мурси е най-агресивното общество, което
Коментари Харесай

Обезобразените жрици на смъртта от племето мурси ще ви ужасят

Смята се, че африканското племе мурси е най-агресивното общество, което е запазило обичаи като магьосничество, а съгласно някои и канибализъм, които ще ужасят всеки актуален човек.

Само един взор е задоволителен, с цел да се убедите, че мурсите нямат никакви граници. Техните догми за хубост не са виждани даже и измежду най-дивите племена в Африка.

Племето наброява 6000 души и е измежду най-затворените на планетата. Освен с чудовищните си традиции, те се разграничават от останалите африканци и по някои отличителни белези във външния си тип.

Косата им е много по-рядка от тази на множеството африканци, също така очите им са по-ниско сложени, имат по-широки кости, криви крайници и висящ стомах. Но в случай че всичко това се дължи на генетична разновидност, то обезобразяването на телата, което дамите практикуват, е фиктивен от самите тях.

В племето мурси дамите разтягат долната си джука и слагат глинена паница или диск. Тази процедура стартира още откакто навършат 15 години и се счита, че по този начин дамите показват плодовитостта си.

Първо дребните девойки пробиват долната си джука и си слагат дървена запушалка. След това лека-полека стартират да я разтягат, като постават по-големи предмети.

 Жена от племето Мурси Снимка: flickr

Всяка жена от мурси сама избира по кое време да спре с разтягането, само че множеството от тях си слагат диск с диаметър от 12-13 сантиметра.

Очевидно, че при сходно обезобразяване естественото хранене ще е мъчно. Понеже гледката не е приятна за наблюдение, дамите се хранят сами, като си подготвят единствен каша и я пъхат непосредствено в гърлото си.

При разтягането на долната джука те правят още един отблъскващ обред – изваждат долните си зъби, а основната жрица на племето подготвя от тях примес на гибелта, в която прибавя още 9 билки.

След като дамата роди няколко деца, тя отива при висшата жрица и желае част от смъртоносния миск, с цел да токсини брачна половинка си, тъй като не ѝ е необходим повече. С тялото се прави загадъчен обред, а килърката носи паница с бял кръст, с което демонстрира, че е вдовица за цялостен живот.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР