Смутитата добиват все по-висока популярност в последното десетилетие, като основната

...
Смутитата добиват все по-висока популярност в последното десетилетие, като основната
Коментари Харесай

Диетични рецепти за кето смутита

Смутитата добиват все по-висока известност в последното десетилетие, като главната причина за това събитие е тяхната изгода за здравето и оптималното тегло.

Смутито съставлява гъста напитка, която може да бъде приготвена от плодове или зеленчуци. Същността и текстурата на смутито прилича тази, на шейка. Разликата сред двата продукта е, че смутито се подготвя от напълно свежи и богати на витамини артикули, без нездравословни съставки или други химически добавки.

Основната цел на смутито е да достави на организма нужните му витамини, въглехидрати, здравословни мазнини и белтъци. Доставянето на тези потребни съставки не изключва и приятния насищащ усет на напитката, който има капацитета да замести изцяло хранене.

Кето смутитата съставляват смутита, чийто състав е с минимално количество въглехидрати. Те са изключително удобни, когато сте на кето режим и вашата цел е събаряне на непотребните килограми, без да се лишавате от уравновесено и пълноцен само че приемане на нужните хранителни субстанции.

Ето някои страхотни диетични предписания за кето смутита, с които да улесните задачата „ намаляване “:

Кето смути с горски плодове и авокадо

Горските плодове в действителност са едни от плодовете с най-ниско наличие на въглехидрати. Това ги прави извънредно добра опция за прибавяне към разнообразни кето предписания. Още повече, горските плодове са богати на фибри, които подтикват функционалността на храносмилателната система.

 Диетично смути с авокадо

В комбиниране с авокадото, което е наситено и богато на потребни мазнини, плодовото кето смути става още по-наситено на потребни хранителни субстанции.

Необходими артикули:

- Около 50 г замразени горски плодове;

- 50 г авокадо;

- 20 г спанак;

- 10 г конопени семена;

- 120 мл вода.

Всички артикули се смесват и се пасират до приемане на кето смути.

Кето смути с канела и малини

Малините имат ниско наличие на въглехидрати и относително по-нисък сладостен усет. Канелата пък спомага да се подсилят сладките вкусови качества на малините. Комбинацията сред двата продукта основава смути с високо наличие на растителни протеини и фибри, което замества пълноценно хранене.

Необходими артикули:

 Смути с малини

- 60 г замразени малини;

- 120 мл неподсладено бадемово мляко;

- 10 г спанак;

- Щипка канела;

- 16 г бадемово масло.

Комбинирайте и пасирайте продуктите, с цел да получите диетично кето смути.

Кето смути с ягоди

В тази рецепта се прибавя и течната сметана, която е с високо наличие на мазнини и нейната приложимост придава кондензиран компактен усет на диетичното смути.

Необходими артикули:

- 120 мл вода;

- 12о мл течна сметана;

- 110 г замразени ягоди.

Смесете съставките и ги пасирайте. Консумирайте домашното кето смути незабавно.

Вижте и хрумвания за кето десерти и какво е кето.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР