Сметката за електроенергия на Бачковския манастир за декември 2021 година

...
Сметката за електроенергия на Бачковския манастир за декември 2021 година
Коментари Харесай

Бачковският манастир с три пъти по-висока сметка за ток

Сметката за електрическа енергия на Бачковския манастир за декември 2021 година е три пъти по-висока в съпоставяне със същия месец на миналата година. Това сподели секретарят на Светата обител Васил Апостолов. Той посочи, че заплащат ток на промишлени цени - по 0,44 лв. за киловатчас без Данък добавена стойност, като добави, че нямат никакво произвеждане и това, по думите му, е ужасно доста и визира всички манастири в страната.

Според него би трябвало да се вземат ограничения от страна на страната, една от които е да помогне тези месеци на Светата обител.

За да се оправят по някакъв метод, в манастира са наложени редица ограничавания. Не се отоплява хотелската част и в тази връзка се отхвърлят резервации на богомолци. Единственото място, откъдето не пестим, е църквата, която е постоянно отоплена за миряните, акцентира Васил Апостолов пред Българска телеграфна агенция.

Ако не се вземат ограничения и януари се получи същата сметка, от Светата обител ще бъдат принудени да я разсрочат, което пък ще ги натовари с заплащане на лихви, сподели още секретарят на манастира. Положението сега е мъчно, с цел да не кажа сериозно, добави Апостолов.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР