Само две държави в целия свят ще оцелеят при ядрена

...
Само две държави в целия свят ще оцелеят при ядрена
Коментари Харесай

Само две държави ще оцелеят при ядрен апокалипсис - ето кои

Само две страни в целия свят ще оцелеят при нуклеарна война. До това умозаключение е стигнал журналистка, която е прекарала години в проучване.

Ани Джейкъбсен счита, че през първите 72 часа на нуклеарна война към пет милиарда души ще умрат, а останалите три милиарда оживели ще бъдат изправени пред невероятни компликации.

Гъстият пушек от пожари на три континента би провокирал мини ледников интервал, правейки съвсем невероятно за оживелите да отглеждат храна. „ По-голямата част от света, сигурно междинните географски ширини, ще бъдат покрити с ледени покривки. Места като Айова и Украйна ще бъдат единствено сняг в идващите 10 години “, сподели тя пред подкаста Diary of a CEO, тя сподели, че следствията от нуклеарната зима ще бъдат съдбовни за множеството хора.

„ На всичкото от горната страна имате радиационно отравяне, тъй като озоновият пласт ще бъде толкоз развален и погубен, че не можете да бъдете на открито на слънчева светлина – хората ще бъдат принудени да живеят подземен “, добави тя.

Професор Браян Туун, водещ специалист по климатични и атмосферни науки и Джейкъбсен стигнаха до заключението, че единствените места, които фактически биха могли да поддържат селското стопанство след нуклеарна зима, ще бъдат Австралия и Нова Зеландия, написа Телеграф.

Журналистката добави още, че в един постапокалиптичен свят оживелите хора ще се избиват между тях за дребното останали запаси. „ Човекът се връща към най-първичното, най-насилственото положение, до момента в който хората се борят за дребното, което е останало “, сподели тя.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР