Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група за трафик на

...
Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група за трафик на
Коментари Харесай

ГДБОП разби престъпна група за трафик на хора с цел сексуална експлоатация

Служители на ГДБОП обезвредиха проведена незаконна група за трафик на хора за полова употреба. Иззети са бележници със мемоари, парични преводи, самолетни билети. Специализираната прокуратура е повдигнала обвинявания на трима души, ръководителят е с мярка за неотклонение до 72 часа.

 © Снимка: Министерство на вътрешните работи
Специализираната полицейска интервенция за обезвреждане на проведена незаконна група е извършена от чиновници на Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ на територията на Враца и Вършец. Действията са осъществени под наблюдението на Специализираната прокуратура. В хода им за период до 24 часа са арестувани Ц.П. /29 г./, М.П. /27 г./ и В.К. /23 г./, набирали и склонявали българки към даване на полови услуги против възнаграждение в страни от Европейски Съюз – Австрия и Германия.

При претърсвания и изземвания в жилища, населявани от участниците в групата, и в колите им са конфискувани бележници със мемоари, парични преводи, самолетни билети, мобилни телефони и СИМ карти, компютърни конфигурации, както и наркотични субстанции.

По досъдебното произвеждане, в качеството на очевидци, пред арбитър са разпитани жертви на трафика за полова употреба.

На тримата арестувани Специализираната прокуратура е повдигнала обвинявания за осъществени закононарушения по член 321, алинея 3, вр. ал.1 и член 159 г, вр. член 159 а, алинея 2, т. 6, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс. На ръководителя на групата е наложена мярка за неотклонение за период до 72 часа, а на участниците – „ парична гаранция “.

Действията по следствието не престават.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР