Служител на руска сватбена агенция, организирал партита през последните години,

...
Служител на руска сватбена агенция, организирал партита през последните години,
Коментари Харесай

Няма да повярвате: Ето кои са най-странните сватбени руски традиции

Служител на съветска сватбена организация, провел празненства през последните години, споделя, че бизнесът и традициите са претърпели невероятни трансформации. Ето кои, съгласно него, са най-невероятните ритуали, които са го предиздвикали да се почувства даже неловко...

" Сватбено заравяне "

Преди да отиде в дома на младоженеца, булката била алегорично " погребвана " - покриват я от глава до пети с бял воал тъй че никой да не види нито лицето й, нито силуета й. На главата й се поставяла шапка, с която след години е изпращана във безконечния й път. Така момичето е обявявано за " мъртво ". След като свещеникът афишира, че младоженците към този момент са семейство, воалите се смъкват и дамата е подготвена да прекрачи прага на дома на мъжа си.

 
                             

Една нощ като мъртвец

В някои места в Русия преди сватбата булката се измива добре от роднините, както се постъпва с умрял човек. След това тя прекарва една нощ в място, където по принцип стои тялото на покойниците. Остава сама през цялата нощ, което си е малко страховито. Но сигурно по-късно е подготвена да се оправи с всичко, което й сервира фамилният живот.

Пречистването на огъня

След сватбената гала в някои региони младоженците сядат в колесница и тя минава през огън - с цел да се освободят от неприятна карма. За страдание много постоянно младоженците получавали изгаряния.

Нова прическа и промяна на името

След сватбата омъжената госпожица трябвало да се подстриже и да смени името си, което символизирало прекосяването й от света на мъртвите към света на живите. Тази традиция в действителност демонстрира унизителното отношение към момичето.

                             

Оплакване

Моминското празненство през днешния ден е автентичен, радостен и ярък празник, който кумата провежда за булката и нейните приятелки. Едно време обаче в Русия така наречен моминско празненство се случвало във ваната - бъдещата младоженка сяда в нея, а над нея приятелките й оплакват горчивата й орис...

Пробен брак за известно време

В някои райони на Русия булката се премествала за известно време да живее в къщата на младоженеца. А сватбата се провела едвам откакто двойката има дете. Ако булката и младоженецът не се „ сближават по темперамент “, тогава сватбата бивала анулирана, а булката се прибирала при родителите си, плащайки избрана сума пари.

                             

Събуване на ботушите - пари или бич?

В първата брачна нощ булката трябвало да смъкна ботушите на брачна половинка си в избрана поредност. В десния си ботуш той слагал няколко медни монети, а в левия - бич. Ако младата брачна половинка сбърка ботушите, получавала удар с бич. Което пък демонстрира робското отношение, примирение и оскърбление на женския пол...

Камшик като подарък

Сутринта в деня на сватбата младоженецът изпращал на бъдещата си брачна половинка подарък, по този начин наречената „ кутия на младоженеца “, която нормално била цялостна със сладкиши, сватбени аксесоари и разнообразни украшения. Но в кутията можело да има и бич - знак на власт над бъдещата брачна половинка.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР