„Полша ще отпусне допълнителни 25,30 млн. долара за укрепване на

...
„Полша ще отпусне допълнителни 25,30 млн. долара за укрепване на
Коментари Харесай

Полша ще инвестира допълнителни 25 млн. долара в разузнаването си


„ Полша ще отпусне спомагателни 25,30 млн. $ за подсилване на разследващите си служби, в резултат на възходящата опасност от страна на Русия “.

Това съобщи полският министър председател Доналд Туск, заяви US News.

Полша твърди, че мястото ѝ на разпределителен център за доставки за Украйна я е трансформирало в основна цел за разследващите служби на Москва. Тези опасения се ускориха предходната седмица, когато арбитър, който е имал достъп до военни секрети, избяга в съветския съдружник Беларус.

„ Реших да отпусна 25,30 млн. $ от личния си запас, от запаса на министър-председателя, за подсилване на вътрешната сигурност и разследващите служби “, сподели Туск.

Той съобщи, че съветските старания за дестабилизиране на европейските страни, изключително на Полша и балтийските страни, ще се засилят в навечерието на европейските избори през юни.

„ Ще би трябвало да влагаме повече запаси, време, повече дейности, когато става въпрос за нашите специфични служби “, добави министър-председателят.

Въпреки това той съобщи, че към момента нищо не демонстрира, че редица огромни пожари в Полша през последните дни са дело на външни сили.

Туск съобщи, че Полша евентуално ще получи средства от Европейски Съюз, с цел да укрепи границата си с Беларус.

„ В момента в Европа завършва работата по метода за приемане на средства, по европейските отбранителни облигации, Европейска инвестиционна банка (Европейската капиталова банка) и вероятното потребление на средства, които няма да бъдат употребявани от националните проекти за възобновяване Коронавирус. Не би трябвало да има дефицит на средства. Полша и полската граница ще бъдат приоритет “, означи той./БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР