Французинът Валентен Паре-Пентр от отбора на Декателон-AG2R записа първата си

...
Французинът Валентен Паре-Пентр от отбора на Декателон-AG2R записа първата си
Коментари Харесай

Валентен Паре-Пентр спечели десетия етап от Обиколката на Италия

Французинът Валентен Паре-Пентр от тима на Декателон-AG2R записа първата си етапна победа в Обиколката на Италия. Той завоюва десетия стадий от надпреварата, който бе с дължина от 142 километра от Помпей до Кузано Мутри.

Днешният полупланински стадий, който имаше чисто планински свършек, бе извоюван от групата на откъсналите се състезатели. Първата сериозна офанзива бе извършена от Ян Тратник от Висма Лийз а Байк. Словенецът нападна независимо 38 километра преди финала, само че 2,6 километра преди финала бе задминат от Паре-Пентр, който малко по-късно стигна до триумфа с време от 3 часа, 43 минути и 50 секунди.

Втори на 29 секунди финишира различен французин - Ромен Барде от ДСМ. Той се движеше дълго време дружно с 23-годишния Паре-Пентр, само че не съумя да издържи на темпото му в заключителните 3,5 километра.

Тратник остана трети на 1:01 минути от спечелилия, а групата на кандидатите за генерално класиране пристигна на 3:14 минути. Това бе изцяло по усета на носителя на " розовата фланелка " Тадей Погачар от тима на ОАЕ. Словенецът съумя да управлява темпото, не позволи да има рискови офанзиви и без да се изразходва ненужно резервира удобния си задатък на върха.

След 10 стадия той има преднина от 2:40 минути пред колумбиеца Дани Мартинес от Бора-Хансгрое и 2:58 минути пред британеца Герайнт Томас от Инеос. С второто си място през днешния ден Ромен Барде пък се изкачи до седма позиция, на 4:57 зад Погачар.



Словенецът е водач и в класирането при катерачите със 104 точки. Втори с 58 точки излезе немец Зимон Гешке от Кофидис, а Валентен Паре-Пентр е трети с 55 точки.

При спринтьорите лидер и притежател на " цикламеното трико " е италианецът Джонатан Милан от Лидл-Трек.

В сряда в 11-ия стадий колоездачите ще би трябвало да преминат 207 километра от Фояно ди Вал Торторе до Франкавила ал Маре. Етапът, изключително във втората си половина, е изцяло равнинен, което се чака да облагодетелства спринтьорите.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР