Служител на бургаската дирекция на полицията удари шамари на дете

...
Служител на бургаската дирекция на полицията удари шамари на дете
Коментари Харесай

Родители на 12-годишно момче твърдят, че то е бито от полицай

Служител на бургаската дирекция на полицията удари плесници на дете в извънработно време. Инцидентът се случил в неделя следобяд на площадка пред блока, в който живеел служителят на реда. До саморазправата се стигнало, откакто синът му се наранил, катерейки се по дърво по време на игра с други деца от комплекса, описват от Нова телевизия. Родителите на удареното дете са пуснали тъжби до шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Смятат да подадат и тъжба в прокуратурата.

В неделя следобяд деца, живеещи в блоковете наоколо до тази площадка се уговорили да се съберат, с цел да разчистят клони, които бурята съборила. Кристиян се присъединил малко по-късно към групичката от към 10 деца. Малко след идването си схванал, че синът на полицейският чиновник се самонаранил, до момента в който се катерел на едно от дърветата, споделя седмокласникът.

„ Той се приближи до мен, аз се стреснах и той ми се разкрещя и ме пита дали аз съм го дразнил и ми удари два шамара. Удари още две деца ”, споделя удареният Кристиян Атанасов.

Кристиян незабавно звъннал на татко си, че е получил шамари от чужд. Родителите му позвънили на телефон 112, на място пристигнал патрулен автомобил. Родителите на другите ударени деца не се оплакали

„ Едно от децата сподели, че познава въпросния човек, защото е другар с неговия татко, и той е служител на реда във Второ районно ръководство в град Бургас. Бях засегнат от цялата обстановка. Съответно взех сина ми и отидохме до Второ районно, където подадохме тъжба против въпросния служител на реда ”, съобщи бащата на удареното дете Йордан Атанасов.

В понеделник фамилията подало тъжба до шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, извадили здравно уверение на потърпевшото дете и приготвят тъжба до прокуратурата. От МВР- Бургас оповестиха, че е почнала вътрешна инспекция по предписание на шефа на бургаската дирекция и в случай че бъдат открити нарушавания - ще последва дисциплинарно наказване за техния чиновник.

„ По принцип служителите на реда би трябвало да ни пазят, а не да нараняват жителите ”, показва Кристиян.

„ Аз не считам, че сходен човек има място в редиците на Министерство на вътрешните работи. По принцип децата ги учим, че служителите на реда са хората, които пазят за реда и спокойствието. А в нашия случай се оказва, че служител на реда бие нашите деца ”, твърди Йордан Атанасов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР