Служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков ще

...
Служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков ще
Коментари Харесай

Откриват мащабен форум на Google в София

Служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков ще взе участие в откриването на огромен конгрес на софтуерния колос Гугъл .

За присъединяване в него в страната ни идва и вицепрезидентът на Гугъл DeepMind Слав Петров.

Очаква се по време на събитието от Гугъл да разгласят огромно подаяние за научни проучвания в страната ни като част от стратегическото им партньорство с българския Институт зa компютърни науки, изкуствен интелект и технологии INSAIT, който е към Софийския университет " Св. Климент Охридски ".

Това е първото сходно събитие на компанията в България , отдадено на най-новите трендове в облачните технологии. Сред участниците ще са международни специалисти, бизнес водачи и иноватори. Ще се дискутира тематиката за ефикасното потребление на технологиите, основани на изкуствения разсъдък в образованието, в обществения бранш и бизнеса.

Започва пилотен план сред Министерството на образованието и науката и Гугъл, който ще обхване повече от 200 български учебни заведения . В тези просветителни институции ще могат да се употребяват най-новите принадлежности на софтуерния колос в областта на образованието, в това число и основани на изкуствения разсъдък. Това бе контрактувано през януари т.г. на среща сред министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков с районните мениджъри на на компанията за Европа, Африка и Близкия изток. Разговорът се състоя в границите на най-голямото ревю в света в областта на образованието - BETT 2024, което се организира в Лондон.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР