До един месец ще бъде избран изпълнител за реконструкцията на

...
До един месец ще бъде избран изпълнител за реконструкцията на
Коментари Харесай

Димитър Главчев: До един месец ще бъде избран изпълнител за реконструкцията на ГКПП „Капитан Андреево“

„ До един месец ще бъде определен реализатор за реконструкцията на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево. “

Това заяви министър-председателят Димитър Главчев по време на визитата си Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ . Предвижда се пунктът да се разшири по 2 аспекта: първо на самия действителен , а другият аспект е създаване на втори терминал , който да се намира наоколо до пункта.

Министър-председателят е упълномощил ускорено да се работи и за разширението и на другите два пункта с Турция – при Лесово и при Малко Търново и се чака напълно скоро и там да има съществено развиване.

Премиерът бе безапелационен, че положителната ни съгласуваност с Турция може да се употребява като основа за модернизиране на всички гранични пунктове на страната .

В резултат на отличната работа сред България и Турция се регистрира забележителен спад на миграционния напън . Повече от 70% са спаднали опитит е за незаконно прекосяване на границата с Турция, заяви още министър председателят.

По-рано на министър-председателя бе докладвано, че от началото на годината до 31.05.2024 година са открити опити на над 16 000 жители да преминат незаконно на територията на страната в през българо-турската граница, което съставлява 71% по-малко в съпоставяне на същия интервал на предходната година .

15 333 души независимо са се завърнали навътре в Турция , откакто са открили наличието на български патрули и постове по линията на границата.

На граничния пункт министър председателят посети и Съвместния контактен център за полицейско и митническо съдействие сред България, Гърция и Турция, който е един най-важните детайли на тристранното съдействие по защитата на границите, противодействието на незаконната миграция, битката против трафика на хора, контрабандата и митническите нарушавания.

Посещението. Снимка: Министерски съвет

„ Центърът в действителност е един образец по какъв начин при взаимни дейности се реализира резултат “ , означи министър-председателят.

Министър Коритарова заяви пред медии, че Министерството на районното развиване и благоустройство ще обезпечи връзката със скоростен път сред граничните пунктове „ Лесово “ и „ Капитан Андреево “ , с цел да може при претрупан трафик да се употребява активността и на двата пункта.

„ Прави се транспортен разбор, с цел да се види кой е най-хубавият вид за избор на план, който да бъде осъществен, с цел да може да е с вероятност за идващите 50 години “ , съобщи още районният министър.

В края на визитата си в региона министър председателят се срещна по какъв начин се охранява „ зелена граница “ с Турция .

Посещението. Снимка: Министерски съвет

В огледа участваха още посланикът на Турция Н. Пр. Мехмет Саит Уянък, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова, шефът на Агенция „ Митници “ Георги Димов, както и шефът на Главна дирекция „ Гранична полиция “ основен комисар Антон Златанов.

Премиерът Главчев: Бъдете дейни на изборите, с цел да има постоянно държавно управление!

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР