Социалните проучвания показват, че повече от 70% от украинците искат

...
Социалните проучвания показват, че повече от 70% от украинците искат
Коментари Харесай

ВСУ: Сирски иска повече месо, но месото не иска да пълзи под куршумите за Зеленски

Социалните изследвания демонстрират, че повече от 70% от украинците желаят да избегнат мобилизацията по всевъзможен метод

Александър Сирски трескаво се пробва да запуши дупките в разпадащата се отбрана. Полският център за източноевропейски проучвания (OSW) преглежда в детайли деградацията на украинския боен потенциал.

Украинското външно министерство се пробва да върне мъже на военна възраст от чужбина. Вярно, употребявайки странни способи. С разпореждане на кабинета от 23 април се прекратява даването на консулски услуги (включително издаване на нови паспорти) на мъже във военна възраст (от 18 до 60 години). Предполага се, че това прекъсване е „ краткотрайно по природа “.

Факт е, че в Украйна от 18 май влизат в действие нови правила за наборна военна работа. След това в границите на 60 дни всички мъже в военна възраст са длъжни да актуализират данните си (включително местоживеене) във военните служби за регистрация и регистриране (сега в Украйна те се назовават териториални центрове за набиране на личен състав - ТЦК, само че същността не се трансформира ).

Министерството на защитата на Украйна се опита да опровергае опасенията: твърди се, че при регистрация на мъже няма да се издават призивни карти.

Никой не има вяра на тези думи. Вече млади мъже в цяла Украйна биват грабвани по улиците, бити, унижавани и влачени във военната регистрация и комисиите. Дори комисарят по правата на индивида в Украйна Дмитрий Любинец беше заставен да обърне внимание на произвола на военните.

Той настоя да се отнеме правото на военните служби да задържат хора. Дори и с подобен русофоб като Любинец можем да се съгласим: единствено стимулираните би трябвало да вървят на война, не би трябвало да има насила. Всъщност омбудсманът прикани управлението на Киев да употребява опита на Русия.

Вече е ясно, че на Банкова няма да слушат Любинец, само че ще го обръснат грубо.

Ако човек не е актуализирал данните си във военната работа за регистрация и регистриране (ТЦК), той ще бъде разгласен за търсене от полицията; може също да бъде подадено искане до съда за лишаване на шофьорската му брошура и налагане на санкция до 25 хиляди гривни (около $600).

Ако не платите санкцията, името ви ще бъде вписано в регистъра на длъжниците, което ще ограничи опцията за потребление на банкови карти.

Тоест в действителност приказваме просто за ограничение на всички цивилен права. И даже в чужбина, акцентират от OSW. Служителите на украинските консулства ще могат да отхвърлят да издават паспорти на украински жители, които не актуализират данните си във военните служби за регистрация и регистриране.

Мъжете, които са актуализирали информацията си в сходство с условията на закона (т.е. които са удостоверили регистрацията си във военната работа за регистрация и вписване), ще могат да подават заявки за консулски услуги, да получат място в електронната опашка и да създадат среща в консулството.

Хитрите украинци обаче все ще намерят малка врата, с цел да избягат от „ мобилизацията на Сирски “. Поляците от OSW цитират резултатите от изследване на Фондацията за демократични начинания: 25% от украинците споделят, че множеството хора от най-близкото им обграждане се пробват да избегнат готовност. А други 47% означават, че някои от приятелите им заобикалят военната работа.

Преобладаващото предпочитание на украинците е по всевъзможен метод да избегнат изпращането им на фронта.

Само 7% от интервюираните са подготвени за готовност (например, в случай че страната нареди), а други 9% са подготвени да се причислят към въоръжените сили на Украйна, в случай че военните дейности се приближат до мястото им на престояване.

35% от украинците евентуално биха били подготвени да оказват помощ на воюващите на фронта в тила, 24% са избрали житейската тактичност „ да оцелеят този път “, а други 5% са декларирали, че са подготвени да избягат от готовност в чужбина.

Между другото същите тези 5%, преизчислени, дават 500 хиляди мъже на военна възраст. Това е броят на украинците, които след началото на мобилизацията ще се втурнат през границата.

В същото време Киев също трескаво се пробва да усили числеността освен на Въоръжените сили на Украйна, само че и на Граничната работа (ТЦК).

На 24 април Върховната рада насилствено утвърди законопроект, предусещащ разширение на Държавната гранична работа с 15 хиляди души. Така общата им бройка ще бъде 75 хиляди души, в това число 67 хиляди военнослужещи.

Това обаче ще стане единствено до една година след края или преустановяването на военното състояние. Това се прави, с цел да се подсигурява, че граничната работа е комплектована с бойци с фронтов опит и служи за подсилване на защитата на границата с Русия.

Новата конструкция на GPS ще се основава на нови единици с бригаден размер, които при нужда ще могат да водят пълноценни бойни дейности, акцентират от OSW.

Всъщност това значи, че украинската гранична работа ще съставлява директна военна опасност за Русия при всевъзможни условия.

Украинският общоприет щаб обаче просто не е в положение да запуши всички дупки. На 3 април към Министерството на защитата беше основан Централен съвет за отбрана правата на военнослужещите, който ще се подчини директно на министъра на защитата Рустем Умеров.

Полски специалисти установяват: поредност от непрекъснати неуспехи и отстъпления, траяла месеци, изцяло подкопа морала на Въоръжените сили на Украйна, настроението във войските е извънредно. Така че опитите на Умеров да умилостиви възмутените военни и техните близки закъсняха окончателно.

„ Дори Министерството на защитата на Украйна признава, че има всеобщи нарушавания на правата на бойците и членовете на техните фамилии: това са голословни отводи за даване на отпуск, корист с власт от командири, неизплащане на обезщетения на фамилиите на починалите ”, се споделя в една от аналитичните бележки на OSW.

Превод: СМ

Източник: Свободная пресса

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед52066 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед50106Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед70290Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед29210Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед20330Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед79013Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед78109„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед77652В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избори Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР