Служебният здравен министър се яви в парламента за изслушване във

...
Служебният здравен министър се яви в парламента за изслушване във
Коментари Харесай

Правителствена болница да се превърне в педиатрия

Служебният здравен министър се яви в Народното събрание за чуване по отношение на Националната детска болница. Той изясни, че са регистрирани поредност от законови нарушавания, които са го довели до обстановка от 9 млн. лв..   В пленарната зала Кацаров предложи болница " Лозенец ", известна като " държавна болница " да стане национална педиатрия и добави, че " ние имаме потребност от такава болница, а тя е най-добре и първокласно оборудвана. Защо да не се откажем от нея в името на болните дечица? "

" Опитахме да намерим подобаващ терен за тази болница, регионалните шефове на София ни споделиха, че не могат да намерят подобен терен, само че даже и да се откри, това ще отнеме 6-7 години ", уточни Кацаров.

Здравният министър разяснява и актуализацията на бюджета.  " Моят зов към Народното събрание е без значение от всичко друго да намерят време да одобряват актуализация на бюджета. Ако не им харесва препоръчаното от нашето държавно управление, да го поправят, само че каквото и да се случи оттук насетне, без тази актуализация може да стане проблематично ", сподели той.

В бюджета за тази година Министерство на здравеопазването има планувани за първа линия 40 млн. лева До този миг са изплатени 330 млн. от началото на годината. " Останалите средства са от бюджетите на другите ведомства. Това не може да продължава повече, тъй като ще докара до прекъсване на обществените заплащания и неспособност да се заплащат заплатите на служителите на реда да вземем за пример и на други чиновници. Важно е което и да е правителство да актуализира бюджета. Това ще разреши и по-лесно да се ползва Планът за противопоставяне на Коронавирус вълната, защото съгласно него, в случай че се ползват ограничения за ограничавания, автоматизирано би трябвало да започват заплащания в поддръжка на бизнесите, които са лимитирани. За страдание в бюджета средства за такива заплащания също няма ", уточни Кацаров. 

Според него митингът на ресторантьорския отрасъл е бил очакван и те просто са го провели.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР