Служебният министър на енергетиката Росен Христов коментира, че процесът по

...
Служебният министър на енергетиката Росен Христов коментира, че процесът по
Коментари Харесай

Росен Христов с горещи думи за преговорите по Плана за възстановяване


Служебният министър на енергетиката Росен Христов разяснява, че процесът по предоговаряне на изискванията в Плана за възобновяване и резистентност, в част енергетика, ще бъде „ извънредно комплициран “. В новините на „ Нова телевизия “ Христов сподели, че задължението за декарбонизация на България, който е стихотворец, е корав.

Днес парламентът задължи Министерския съвет (МС) да промени Националния проект за възобновяване и резистентност (НПВУ) в част енергетика. Със 187 гласа " за ", 2 " срещу " и 9 " въздържал се " депутатите одобриха общо решение, синхронизирано в енергийната комисия в Народното събрание. 
-->
Европейската комисия е скептично настроена към всяко предоговаряне, само че аз персонално имам вяра, че всичко, което е контрактувано, може да се предоговори. И имам вяра, че с подобаващи причини и позиция бихме могли да се оправим със задачата, колкото и комплицирана и невероятна тя да наподобява, разяснява Христов.

По думите му предлагането на България ще е задачите, свързани с декарбонизация, да бъдат в границите на общоевропейските цели.

На всички е ясно, че в някакъв миг въглищните централи ще бъдат закрити. Въпросът е това да стане гладко, добре планувано, да се основат работни места, които отговорят на квалификациите на хората там и на равнището на възнаграждение, тъй че те да създадат равномерен преход и това да станеq без да се наруши националната сигурност и енергийната сигурност на страната, добави Христов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР