Служебният кабинет, излъчен от президента Румен Радев, показа каква е

...
Служебният кабинет, излъчен от президента Румен Радев, показа каква е
Коментари Харесай

Йотова: Президентът показа, че може да прави кабинети в много трудна ситуация

Служебният кабинет, излъчен от президента Румен Радев, сподели каква е сполучливата формула за сформиране на държавно управление - специалисти, които могат да работят в екип и с ясно заложена цел. Оценката направи вицепрезидентът Илияна Йотова, която дружно със земеделския министър Христо Бозуков откри началото на гроздобера в санданското село Хърсово, представена от БНР.

Йотова загатна и за промени в новото служебно държавно управление, което ще бъде оповестено през днешния ден в 9 часа.

" Досега не се е случвало за толкоз малко време президент да излъчва два служебни кабинета ", призна Илияна Йотова:

" Президентът Радев сподели, че може да прави кабинети в една доста сложна обстановка, в една невиждана обстановка, в която ние в никакъв случай не сме имали едно служебно държавно управление след друго. Той избра една формула да събере хора с разнообразни политически хрумвания и тези хора да работят като добър екип ".

Вицепрезидентът уточни като образец за съвършено свършена работа министъра по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов, показал окончателния вид на Националния проект за възобновяване и резистентност, който сигурно ще остане и във втория длъжностен кабинет:

" Да преформатираш целия този проект за резистентност, да направиш за толкоз къс интервал от време една чудесна връзка с Европейската комисия, която е извънредно сложен орган, това за мен е в действителност един голям отзив и колкото повече хора има като тези министри, толкоз е по-добре за България ".

Илияна Йотова разяснява и обновения Бюджет, признат от Народното събрание, който е извънредно значим за преодоляването на здравната рецесия.

Тя обаче не е удовлетворена от политиките в тази сфера, с което загатна, че може да има и нов здравен министър:

" Това е една сериозна глътка въздух, най-много несъмнено, във връзка с здравната рецесия, а там не са изключително приемливи резултатите. Имаме още какво да вършим ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР