Пакистан ще приватизира всички държавни предприятия с изключение на тези

...
Пакистан ще приватизира всички държавни предприятия с изключение на тези
Коментари Харесай

Пакистан ще приватизира почти всички държавни предприятия

Пакистан ще приватизира всички държавни предприятия като се изключи тези със стратегическо значение, заяви министър председателят Шехбаз Шариф, представен от Ройтерс. Така той разшири първичното си желание да приватизира единствено губещите държавни предприятия, с цел да стабилизира държавните финанси.

Думите на премиера идват след инспекция на към този момент оповестения приватизационен развой за интервала 2024-2029 година

" Всички държавни предприятия ще бъдат приватизирани без значение дали са на облага или на загуба ", съобщи Шариф, допълвайки, че това ще спести пари на данъкоплатците. В изказването на премиера обаче не се показва кои браншове ще бъдат счетени за стратегически.

Изявата на Шариф идва ден откакто задачата на МВФ в Пакистан стартира диалози за нов дълготраен заем, откакто предишния месец страната контракти стендбай съглашение на стойност 3 милиарда $, което предотврати дефолт през лятото.

МВФ от дълго време предлага приватизирането на губещите предприятия, защото Пакистан има сериозна държавна благосъстоятелност, с която би могъл да се раздели.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР