Председателят на Китайската народна република Си Дзинпин се обяви днес

...
Председателят на Китайската народна република Си Дзинпин се обяви днес
Коментари Харесай

Си Дзинпин: Китай твърдо подкрепя създаването на независима Палестина в границите от 1967 г.

Председателят на Китайската национална република Си Дзинпин се разгласи през днешния ден за интернационална мирна конференция за Близкия изток.

Председателят Си откри през днешния ден в Пекин 10-ата конференция на Китайско-арабския конгрес за съдействие сред страните (CASCF).

" Китай твърдо поддържа установяването на самостоятелна Палестина в границите от 1967 година и със столица Източен Йерусалим. Ние сме за пълноправно участие на Палестина в Организация на обединените нации и за широкообхватна интернационална мирна конференция, " безапелационен бе китайският водач, представен от БНР.

След Си приказва президентът на Египет Абдулфатах ас Сиси, който прикани да не се позволява израелската атака в Рафах - на границата на линията Газа с Египет, да докара до напор на палестински бежанци към страната му.

За натоварен израелски артилерийски обстрел против Рафах оповестява сътрудник на Агенция Франс Прес, откакто въоръжените сили на Израел поеха контрола върху целия 14-километров Филаделфийски кулоар по границата с Египет.

Израелски държавен представител заяви през днешния ден, че от началото на интервенцията до момента там били премахнати 300 бойци на " Хамас " и открити били близо 20 тунела.

Междувременно " Национално единение " - партията на Бени Ганц, някогашен шеф на генералния щаб на израелската войска, внесе в Кнесета предложение за разпускането му и привикване на изключителни парламентарни избори.

Ганц е най-популярният израелски политик сега, само че не е ясно дали може да събере задоволително депутатски гласове, с цел да бъде признато предлагането. Той е и член на военния кабинет към държавното управление, отпред с Бенямин Нетаняху. И му беше дал ултиматум до 8 юни да показа проект за Газа след войната.

Партията " Ликуд " на Нетаняху съобщи през днешния ден, че на Израел е належащо единение и разформироване на Кнесета би попречило на войната против " Хамас ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР