Служебният икономически министър Никола Стоянов, преди да стане ясно, че

...
Служебният икономически министър Никола Стоянов, преди да стане ясно, че
Коментари Харесай

Само в Narod.bg: Партийни калинки жужат в БАЕЗ, Никола Стоянов набута депесари в агенцията, за да мъсти на Корнелия

Служебният стопански министър Никола Стоянов, преди да стане ясно, че ще продължи да заема поста и във втория кабинет на Гълъб Донев, безусловно унищожил активността на Българската организация за експортно обезпечаване ЕАД (БАЕЗ ) с рокади за възмездие, при които набутал некадърни калинки на Движение за права и свободи на високи позиции, разкри извънредно пред Narod.bg източник от организацията.

Министърът махна старите управителни фрагменти и назначи свои протежета, близки до Движение за права и свободи деятеля Цветан Цирков, отдел „ Управление и преструктуриране на държавното присъединяване “, дирекция „ Индустриални връзки и ръководство на държавното присъединяване “ към Министерство на стопанската система, отсече информаторът.

Куриозното е, че двамата нови шефове в Управителния съвет на БАЕЗ Бойка Василева и Владимир Георгиев са махнати от Българската банка за развиване (ББР). Под сурдинка се приказва, че повода е непросветеност, публично обаче е по взаимно единодушие, разкри източникът на Narod.bg.

Агенцията е 100% държавна и е с голям капитал – 10 000 500 лв., разпределен в 100 005 поименни безналични акции с номинална стойност 100 лв. всяка една, по тази причина и апетитите към нея не стихнат.

Рокадите са направени като възмездие към Корнелия Нинова, тъй като бившето управление на БАЕЗ в действителност било назначено по времето, когато алената лидерка бе вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността.

Само че в този момент колелото се завъртя – уволненият от Корнелия Никола Стоянов седна в нейния стол и развъртя метлата, като махна и потвърдени специалисти поради едното възмездие.

Реклама

Друг огромен проблем е, че тримата началници от Управителния съвет – Гълъбин Николов Гълъбов – ръководител и изпълнителен член на Управителния съвет, Бойка Маркова Василева –  заместник-председател и изпълнителен член и Владимир Рашков Георгиев – член на Управителния съвет,  са командвани от… шефката на „ Човешки запаси “ Биляна Лобожка, която би трябвало да им е подчинена.

Въпросната госпожа има прелюбопитна история – била уволнена е от БАЕЗ за непросветеност, за което тя завела дело за дискриминация.

От БАЕЗ подходили човешки и я върнали на работа, само че тя отказала да приключи делото за дискриминация, което води против своя шеф и сега. Делото е против Българската организация по експортно обезпечаване, не против съответен човек, и е в Комисията за отбрана от дискриминация.

През 2013-а Биляна Лобожка се явила на конкурс за младши-специалист „ Човешки запаси “ в Министерството на защитата. Тя, обаче, не е позволена до състезанието, тъй като не е предоставила диплом за приключено обучение. Допуснати до състезанието са 180 индивида, 70 са отрязани, а от тях единствено тя не е потвърдила, че има ценз за позицията. Другите 69 са били декласирани по причина, че образованието им не отговоря на изискваното за поста.

Биляна Лобожка твърди, че е приключила УНСС, само че съгласно нашия източник в масива на университета не е намерено нейното име. Дали госпожата не е следващата калинка, риторично пита източникът на Narod.bg?

Като следващото партийно предопределение осведоменият с безобразията дефинира и назначението на брата на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров – Владимир Илиев Тодоров като ръководител на Надзорния съвет на БАЕЗ ЕАД.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР