Словакия последва опита на Унгария и купи от Русия 2

...
Словакия последва опита на Унгария и купи от Русия 2
Коментари Харесай

Поредна европейска страна заложи на руската ваксина

Словакия последва опита на Унгария и купи от Русия 2 милиона дози от имунизацията, макар, че препаратът не е утвърден от Европейски Съюз. Първата партида от 200 хиляди дози дойде през днешния ден, предадоха международните организации.

Словашкият министър председател Игор Матович посрещна пратката, която дойде с военнотранспортен аероплан на летището на източния град Кошице. Матович сподели, представен от " 24 часа ", че се чака половината дози, 1 милион, да бъдат доставени в Словакия през този и идващия месец.

Поставянето на имунизациите ще стартира през идващите две седмици и ще бъде на доброволна основа, обявиха представители на словашкото държавно управление, представени от Ройтерс. Словашкият министър председател изрази вяра темпото на имунизацията в страната му да се усили с към 40 %.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Тъй като страните от Централна и Източна Европа към момента са в...

След прилежаща, Словакия стана втората страна от Европейския съюз, купила Спутник V, без значение, че съветската ваксина против COVID-19 не е утвърдена от Европейската организация по медикаментите.

По-рано чешкият министър председател Андрей Бабиш сподели, че страната му също може да стартира да употребява Спутник V и без утвърждение от здравния регулатор на Европейски Съюз. е с максимален брой новозаразени с ковид на глава от популацията в света през последната седмица, отбелязва Ройтерс.

също търси различни снабдители на ваксини против COVID-19. Страната прояви интерес към китайския препарат против COVID-19. По рекомендация на държавното управление полският президент Анджей Дуда е сложил въпроса за имунизациите в телефонен диалог с китайския държавен глава Си Цзинпин, написа още " 24 часа ".

Преди дни пък австрийският канцлер Себастиан Курц в телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин съобщи интерес към съветската ваксина..

.

Междувременно съседът на Унгария, която не е членка на Европейски Съюз -, също употребява имунизациите на Китай и Русия и изпревари Европейски Съюз с темповете на своята стратегия за имунизация.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР