Следят процедурата изключително внимателноМинистерството на външните работи размаха пръст на

...
Следят процедурата изключително внимателноМинистерството на външните работи размаха пръст на
Коментари Харесай

Външно министерство размаха пръст на РС Македония

Следят процедурата извънредно деликатно
Министерството на външните работи размаха пръст на Република Северна Македония.

„ Има законни дейности, които институциите на една страна, в това число Северна Македония, би трябвало да подхващат, когато към тях е подаден сигнал без значение от характера на сигнала “. Това съобщи основният специалист в Министерството на външните работи Желязко Радуков във връзка нашите сдружения там, регистрацията им и почналата инспекция против тях, отбелязва БГНЕС.



Той уточни още, че те наблюдават тази процедура извънредно деликатно, както и какъв ще е изходът от процедурата, защото границите на законните дейности и административния тормоз, са извънредно тънки.

Желязко Радуков уточни, че няма безусловно никакви подозрения в това, че Северна Македония осъзнават доста добре обстановката, изключително тогава, когато се основават пъкъл хок институции.

Междувременно президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски изрази своите подозрения, че българите ще бъдат включени в конституцията.
Той бе безапелационен, че никой не може да бъде заставен да гласоподава, в случай че актуалната съпротива счита, че документите са в ущърб на македонския народ.

Пендаровски не скри, че не е удовлетворен от процеса на интеграцията в Европейски Съюз на страната му досега, защото тя едвам неотдавна стартира договаряния за присъединение към съюза, откакто в продължение на 17 години бе оставена на прага като кандидатката за участие, оповестява МИА.
Източник: dir.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР