ВАШИНГТОН (AP) — Министерството на правосъдието заведе мащабно антитръстово дело

...
ВАШИНГТОН (AP) — Министерството на правосъдието заведе мащабно антитръстово дело
Коментари Харесай

Министерството на правосъдието казва, че незаконният монопол на Ticketmaster и Live Nation повишава цените за феновете

ВАШИНГТОН (AP) — Министерството на правораздаването заведе огромно антитръстово дело против Ticketmaster и компанията майка Live Nation Entertainment в четвъртък, обвинявайки ги, че ръководят противозаконен монопол върху събития онлайн в Америка — потушаване на конкуренцията и повишение на цените за почитателите.

Делото, заведено във федералния съд в Манхатън, беше заведено с 30 щатски и окръжни основни прокурори и се стреми да разбие съгласно тях монополът изтласква по-малките промоутъри и наранява артистите.

„ Твърдим, че Live Nation разчита на нелегално, антиконкурентно държание, с цел да упражнява своя монополен надзор върху промишлеността за събития онлайн в Съединените щати за сметка на почитателите, актьори, по-малки промоутъри и оператори тук-там “, сподели основният прокурор Мерик Гарланд в изказване. „ Резултатът е, че почитателите заплащат повече такси, артистите имат по-малко благоприятни условия да свирят на концерти, по-малките промоутъри са изтласкани, а местата имат по-малко действителен избор за биле...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР