Президентът на Франция Еманюел Макрон в сряда поиска от училищата

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон в сряда поиска от училищата
Коментари Харесай

Макрон настоява училищата да говорят за антисемитизма и расизма

Президентът на Франция Еманюел Макрон в сряда изиска от учебните заведения да проведат " часове за полемика " по отношение на расизма и антисемитизма тази седмица, откакто изнасилването на момиче от еврейски генезис в предградие на Париж ускори напрежението във Франция преди изборите.

Трима младежи бяха задържани тази седмица след тъжба от 12-годишно момиче от Курбевоа, западно от Париж, което сподели на полицията, че е било групово изнасилено, до момента в който е било обиждано с антисемитски обиди, оповестиха от прокуратурата в Нантер.

Разследването се концентрира върху обвинявания в обезчестяване, смъртни закани и нахлуване измежду други закононарушения, като хипотетичната религиозна мотивация се цитира като утежнителен фактор.

Инцидентите, съврзани с антисемитизъм, се усилиха във Франция след нападението на въоръжени лица от Хамас против Южен Израел на 7 октомври и последвалата война против ислямистката формация, стартирана от Израел.

Макрон реагира бързо, защото Франция беше в разгара на триседмична предизборна акция, откакто той свика шокиращи предварителни парламентарни избори.

В сряда президентът изиска от министъра на образованието Никол Белубе " да провежда полемика във всички учебни заведения по отношение на битката против антисемитизма и расизма, с цел да се предотврати проникването на език на омразата със съществени последствия в учебните заведения ", заяви кабинетът на Макрон.

Противниците упрекнаха Народното събрание и твърдолявата партия " Непреклонена Франция " в границите на алианса " Народен фронт ", че толерират антисемитски възгледи в своите редици, обвинявания, които и двете партии отхвърлят.

Лидерът на Националния протест Джордан Бардела сподели в сряда, че Франция би трябвало да се бори с „ антисемитската атмосфера “, присъстваща в страната от началото на войната в Газа.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР