Той даде да се разбере, че страната ни не води

...
Той даде да се разбере, че страната ни не води
Коментари Харесай

Министър Стоянов съобщи ключови новини за „Газпром“

Той даде да се разбере, че страната ни не води договаряния за нов контракт, а за…
Икономическият министър Никола Стоянов разгласи, че страната ни не води договаряния за нов дълготраен контракт с съветската компания „ Газпром “.

Той акцентира, че единственото, за което договаря България с „ Газпром “ е за количествата по сегашното съглашение, което изтича в края на годината.



„ Ако и от тях можем да купим количествата, които са на добра цена относително съгласно контракта, добре пристигнало. Ако не – ще се оправим и без тях “.
В този ред на мисли на министъра бе подхвърлена имитация от кореспондент, че цяла Европа се пробва да се откачи от Газпром, а ние… Той акцентира, че ние по този начин или другояче също се откачаме от съветската газова компания, защото договорът на страната ни с нея изтича през декември.

Той даде да се разбере, че може да се приказва за завой към Русия, едвам в случай че седнат да договарят за дълготраен контракт с тях.
Основният въпрос в тази ситуация е дали ще успеем да си вземем количествата по контракт тази зима, с цел да сме по-спокойни, а най-много и поради това, че цената е добра.

Икономическият министър заяви още, че се водят договаряния за бартер на електрическа енергия против природен газ освен с Азербайджан.
Източник: standartnews.com
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР