След взривовете в складовете в чешкото село Врбетице през 2014

...
След взривовете в складовете в чешкото село Врбетице през 2014
Коментари Харесай

Установи се липсата на голямо количество оръжия след взривовете във Врбетице

След гърмежите в складовете в чешкото село Врбетице през 2014 година, " Имекс груп ", наемател на пространствата, е разкрил, че липсват огромен брой оръжия, заяви пражкият вестник Mladа Fronta DNES.

Според компанията от склада са изчезнали към хиляда ръчни противотанкови гранатомети РПГ-7, 800 автоматизирани пушки, 500 картечници, 100 револвера и доста обвързвано съоръжение, по-специално щик-ножове.

" Всички те могат да попаднат в ръцете на търговци на оръжие на черния пазар ", се споделя в известието.

" Имекс груп " е подала сигнал до правоприлагащите органи, вярвайки, че изчезналите оръжия са откраднати или от извършители, или от служителите на реда охранявали складовете след детонациите. Разследването на случая продължава и в този момент проверяващите ревизират дали някой е оказал помощ на уредниците на гърмежите да влязат на територията на складовете.

" В тази връзка през февруари тази година притежателят на Imex Group Петер Бернатик беше арестуван за 48 часа и бяха осъществени претърсвания в дома и компанията му ", написа вестникът.

" Имекс " прави оценка вредите от загубата на оръжия на 100 милиона крони (около 4,7 милиона долара), до момента в който има намерение да си възвърне 75 милиона крони (около 3,5 милиона долара) от чешката страна, съгласно известия в медиите.

Статията отбелязва, че всички оръжия, събрани след детонациите, се намират в полицейски склад в град Зноймо в югоизточната част на страната в три запечатани корабни контейнера. Информация за тяхното наличие не е била разкрита.

В същото време, съгласно вестника, през 2016 и 2017 г . крадците са съумели да обхванат шест пъти през дупки в оградата в пространствата , в които оръжията са били държани под полицейски надзор по това време. По-късно двама от тях получиха присъди за кражба и продажба на оръжия – надлежно три години и две години и 10 месеца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР