Министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая изрази опасения

...
Министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая изрази опасения
Коментари Харесай

Турските власти се опасяват от нов опит за преврат срещу Ердоган

Министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая изрази опасения от нов опит за прелом против президента Реджеп Таип Ердоган, съобщи Анадолската организация.

Неотдавна трима високопоставени полицейски чиновници, в това число заместник-началникът на полицията в столицата Анкара, бяха отстранени от служба в границите на следствието на скрит план против държавното управление.

Според Йерликая дейностите им наподобяват на " заговора на Гюленистката терористична група (FETÖ) от 2016 година, проведен от Фетхуллах Гюлен ".

" Ще унищожим всички заприказва и клопки против президента и държавното управление ", сподели вътрешният министър.

По-рано ръководителят на турската Партия на националистическото деяние Девлет Бахчели, съдружник на ръководещата Партия на справедливостта и развиването, разгласи, че се притеснява от подготовка на нов прелом в страната.

Лидерът на националистите твърди, че някои чиновници на полицията и правосъдната система възнамеряват да повторят случилото се през 2016 година При несполучливия опит за прелом тогава починаха над 200 души, а стотици бяха ранени.

На 14 май президентът Ердоган организира среща с ръководителя на Националната разследваща организация Ибрахим Калън и министъра на правораздаването Йълмаз Тунч. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР