Веднъж малко рибарско селище, Ал-Маваси — парче крайбрежна земя с

...
Веднъж малко рибарско селище, Ал-Маваси — парче крайбрежна земя с
Коментари Харесай

Визуален анализ: как малкият Ал-Маваси се превърна в най-новия палатков град в Газа

Веднъж малко рибарско населено място, Ал-Маваси — парче крайбрежна земя с размерите на летище Хийтроу на средиземноморското крайбрежие на Газа — в този момент е зловонното, жадно и изпълнено с заболявания леговище на десетки хиляди палестинци.

Докато Израел нападна Рафах в южната част на анклава и се сблъсква още веднъж с Хамас на север, повече хора от Газа се стичат към Ал-Маваси, надявайки се бомбардировката да не ги последва. Гъсто препълнен палатков град се разпръсна върху нечистия с канализация плаж покрай границата с Египет.

Населението на Ал-Маваси се усили бързо, откакто израелската войска се реалокира в източната част на град Рафа в южната част на Газа този месец, казвайки на стотиците хиляди палестинци, приютили се там, да се изтеглят към Ал-Маваси, която назова „ филантропична зона “.

Сателитни фотоси демонстрират по какъв начин тогавашният рядко обитаем регион се е трансформирал, като се появяват редици от палатки до февруари и става доста по-гъста до май, запълвайки преди този момент празни орис...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР