Три международни компании оглеждат София като локация за отваряне на

...
Три международни компании оглеждат София като локация за отваряне на
Коментари Харесай

Три международни компании оглеждат София за отваряне на офис

Три интернационалните компании оглеждат София като локация за отваряне на офиси. Те са „ релативно огромни “ и са от Съединени американски щати и Европа. Дейността им е разнообразна – има от IT бранша, само че и разработчици. За момента към момента не могат да се кажат обществено техните имена. Това разяснява пред Economic.bg Илия Кръстев, ръководител на Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии (AIBEST).

Мисля, че в идващите няколко месеца има прозорец, в който да притеглим нови вложители “, споделя той.

Според него наклонността, която ще движи офис пазара в София в бъдеше е успеваемостта на разноските и заобикалящата среда. Което допуска доста дейна работа от страна на Столична община във връзка с инфраструктурата и градоустройството.

Хората са доста по-мотивирани да вземат участие в начинания, тъй като се усещат несигурни за работните си места “, споделя той.

По думите му обществените интензивности, които се оферират в едно офис пространство, стават все по-търсени и значими за наемателите и чиновниците.
Офис пазарът в София
На сходно мнение е и Явор Костов, ръководещ сътрудник във Forton Cushman & Wakefield. Двамата специалисти взеха присъединяване в събитие, отдадено на офис пазара, проведено от „ Градът Медия Груп “.

Според Костов офис пазарът в София продължава да е под стрес, който стартира още по времето на Коронавирус, и наклонността, която стабилно се задържа, е за търсене на комфортни местоположения и качествено строителство.

Според данните, с които Forton Cushman & Wakefield разполага, за първото тримесечие на 2024 година свободните офис площи в столицата леко понижават спрямо последното тримесечие на 2023 година Така през първите три месеца на актуалната година техният развой е 15.8% спрямо 16.3 на 100 през последните три месеца на 2023 година

Основните местоположения на свободни офиси са огромните столични булеварди. На бул. „ България “ свободните офис площи през първото тримесечие на 2024 година са 15%; на бул. „ Н.Й. Вапцаров – НПЗ Хладилника “ процентът е 7, а на „ Цариградско шосе “ 20%. Според Костов тези данни не трябва наложително да са нещо неприятно, тъй като съгласно него повода за това е, че на тези местоположения строителството е най-активно.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР