След външния министър на Р Турция Мевлют Чавушоглу в България

...
След външния министър на Р Турция Мевлют Чавушоглу в България
Коментари Харесай

Знакова визита. Кълъчдароглу закача мартеницата си на дърво в Кърджали

След външния министър на Р Турция Мевлют Чавушоглу в България идва претендентът на опозиционния Национален алианс за президент на южната ни съседка Кемал Кълъчдароглу. Той е главен конкурент за поста на президента Реджеп Тайип Ердоган.

-->
Днес Кемал Кълъчдароглу ще посети Кърджали, оповестиха от централата на ръководената от него Народнорепубликанска партия (СНР).



Кълъчдароглу ще даде ифтар в Кърджали в съботната вечер. Преди това Кълъчдароглу и съпътстващите висши функционери на партията ще посетят и слагат венци пред паметника Тюркян чешма в село Могиляне, повдигнат в памет на 17-месечното момиченце, починало по време на кротичък митинг на 26 декември 1984 година против процеса по насилствената промяна на имената на българските турци от тогавашния комунистически режим, заяви 24rodopi.com.



Очаква се гостите да посетят Джамията на 7-те девойки в Подкова, след което да поднесат цветя на паметника на Наим Сюлейманоглу в Момчилград.

Вечерта Кълъчдароглу ще взе участие в религиозна вечеря ифтар в Кърджали, като на общата софра се планува да седнат стотици поданици на града край Арда и района.

74-годишният Кълъчдароглу ще се раздели с мартеницата, която носи повече от месец, закачайки я на овощно дръвче в Кърджалийско, заяви още 24rodopi.com.

Лидерът на СНР ще бъде придружаван и от кметове на общини, побратимени с български общини.

Преди Кълъчдароглу външният министър Мевлют Чавушоглу пък взе участие в ифтар в Шумен на 12 април. В речта си Чавушоглу насочи особено приветствие от Ердоган, който е претендент за нов президентски мандат. Чавушоглу благодари на България за поддръжката към турския народ след опустошителните трусове от 6 февруари.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР