Служителят от ДАИ в Пловдив, който свали номерата на репатрак

...
Служителят от ДАИ в Пловдив, който свали номерата на репатрак
Коментари Харесай

Служителят на ДАИ, свалил номерат а на репатрак, бави проверката с болничен

Служителят от ДАИ в Пловдив, който смъкна номерата на репатрак и лиши шофьорската брошура на служащ в общинското дружество " Паркиране и репатриране ", ще бъде осъден, тъй като е превишил правата си. Това оповестиха от Изпълнителната организация " Автомобилна администрация ". Какво ще е наказването ще стане ясно след Великден, защото инспекцията се забавила поради болничен на проверявания инспектор Гълъб Добрев.

Казусът е от началото на април. Личният автомобил на инспектора от Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " беше репатриран поради погрешно паркиране пред ДАИ Пловдив. Инспекторът се държал грубо на наказателния паркинг, където отишъл, с цел да си заплати санкцията. Заедно със собствен сътрудник изчакал паяка да се върне назад и почнала изненадваща инспекция. На водача на репатрака е формиран акт, отнета му е книжката, свалени са и номерата на паяка.

Нъшан Деркалестаниан, шеф на общинското дружество " Паркиране и репатриране " в Пловдив, описа пред NOVA, че на 16 април са получили писмо от ДАИ-София, в което пишело, че анулират предварителната административна мярка.

" На идващия ден получихме регистрационния номер на репатрака, както и шофьорската брошура на нашия чиновник. От ДАИ-Пловдив нямаше мнение по проблема ", изясни Деркалестаниан.

Очаква се след Великден Дисциплинарната комисия към Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " да посочи какво ще е наказването за чиновниците на ДАИ. Очаква се осъдените да са четирима. 

" Единствено чакаме решението по Акта за определяне на административно нарушаване - дали ще отпадне, или ще има някаква глоба. При втората догадка, ще решим какви ще са идващите ни дейности ", съобщи шефът на Оперативна програма " Паркиране и репатриране ". 

Вътрешната инспекция пък се забавила, защото служителят, чийто автомобил е вдигнат, излязъл в болничен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР