След сигнал на БГНЕС за безразборно паркиращи автомобили в зоната

...
След сигнал на БГНЕС за безразборно паркиращи автомобили в зоната
Коментари Харесай

След сигнал на БГНЕС НП „Пирин“ ограничава паркирането в къмпинг зона „Бъндерица“

След сигнал на БГНЕС за безсистемно паркиращи коли в зоната за къмпингуване край хижа „ Бъндерица “, които пречат на туристите, унищожават особено поддържаната се задачата поляна и даже основават причина за произшествия, Национален парк „ Пирин “ подхваща дейности за ограничението им.

В изпратена позиция до медията ни от управата на парка осведомят, че ще бъдат сложени ограничаващи загради, непозволяващи влизане на транспортни средства в последните две тераси на зоната и ясно ще бъдат оказани местата за паркиране.

„ В последно време има нараснал интерес към разполагане на палатки в региона. За ясно разграничение на местата за паркиране на коли и слагане на палатки, които са позволени според настоящия проект за ръководство на Национален парк „ Пирин “, ще бъдат сложени ограничаващи загради, непозволяващи паркиране на коли в последните две тераси и ясно посочващи местата за паркиране. Не се планува асфалтиране или стабилизиране по различен метод тук-там от региона за къмпингуване “, се показва в позицията на управата на парка.

Зоната за къмпингуване се намира на трискатна поляна на разстояние към стотина метра от едноименната хижа, до която стига асфалтов път от град Банско. Разположена е на към 1800 метра надморска височина и има потенциал за към 60 палатки и кемпери. Поляната се поддържа чиста и окосена от локалното туристическо сдружение. Мястото е желано от туристите, тъй като в региона се намират едни от най-популярните дестинации в Пирин, измежду които първенецът на планината връх Вихрен, връх Кутело, карстовият борд Кончето, местността Казаните, пещерата Хана, 1300-годишната Байкушева мура и доста други. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР