Познатият на всички варненци Фестивален и конгресен център вече има

...
Познатият на всички варненци Фестивален и конгресен център вече има
Коментари Харесай

Новото име на ФКЦ във Варна и транспарант по повод 24 май разбуни духовете

Познатият на всички варненци Фестивален и конгресен център към този момент има ново име. Нарича се НДК – Конгресен център, Варна. Промяната идва с новото управление и към този момент се води дейна акция за пробутване на новия ред. В обществените мрежи жителите разясняват какво наложащо е сменило емблематичното име на ФКЦ.

Преди дни бе измита част от фасадата на центъра, а от нея висящ транспарант във връзка идния празник 24 май.

Част от надписа върху него гласи „ Напред културата е слънце! “. Освен променения автентичен текст на Стоян Михайловски усещане прави, че след думата „ Напред “ няма никакъв препинателен знак. В първоизточника има удивителна. Дори и запетая в тази ситуация би била удачна, с цел да не се трансформира напълно смисъла на фразата. Без знак написаното поражда въпроса дали и обратно културата е слънце.

В прессъобщение до медиите (с приложената снимка) новото управление написа:

ПО ПОВОД 24 МАЙ НДК - ВАРНА ЗАПОЧВА АКТИВНА КАМПАНИЯ ЗА ОБНОВЯВАНЕ И ВЪЗВРЪЩАНЕ НА ПЪЛНИЯ СИ БЛЯСКЪК

Ръководството на Националния замък на културата във Варна (Фестивален и конгресен център – Варна) започва огромна акция, чиято цел е възобновяване, модернизиране и обживяване на комплекса, с цел да се трансформира той още веднъж в същински Дворец на културата.

Промените ще бъдат, както от вътрешната страна, по този начин и извън и ще засягат, изчистване и ободряване на фасадата, дигитализиране на постройката, богата културна стратегия, нов живот за емблематични пространства и така нататък

По случай празника на българската писменост, култура и просвета, на централния вход на комплекса ще бъде подложен огромен транспарант с облика на Кирил и Методий.

Поводът съответствува и със стартиралата към този момент акция, от управлението за разчистване на фасадата, планува се да бъдат сложени и предупредителни табели, както и да бъде обезпечена защита и видеонаблюдение, с цел да бъдат предотвратени бъдещи вандалски нападения.

От екипа на НДК-Варна приканват всички варненци и посетители на морската ни столица, които посещават емблематичната постройка, да бъдат виновни и да пазят този неоспорим знак на културата. „ Тази постройка е сърцето на града, обичано място на варненци, само че с изключение на за забавление, тя е и нещо с което се идентифицираме и гордеем, по тази причина всички ние, с изключение на да й се радваме, сме длъжни и да я пазим “, уверени са от управлението на фестивалния комплекс.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР