След шест поредни олимпиади и невероятно много участия в различни

...
След шест поредни олимпиади и невероятно много участия в различни
Коментари Харесай

Йордан Йовчев и най-новото му състезание

След шест следващи олимпиади и необикновено доста участия в разнообразни надпревари, шампионати и спортни формати, през днешния ден Йордан Йовчев се е отдал на младежите в България. Освен че ги стимулира да се занимават със спорт - най-много със спортна гимнастика, той се е захванал и с младежите на улицата, по пейките и в междублоковите пространства.

Точно там - сред жилищните здания, децата упражняват навън и изцяло съществено. Заниманията им носят общото име street fitness (уличен фитнес), а Йордан оказва помощ те да имат повече и по-добри условия да го вършат. И тъй като е човек на действието, преди две години той основава първия в България клуб за махленски фитнес Street Workout Bulgaria. А това му работи вдъхновяващо.

" Този спорт набира огромна известност и младежта желае да бъде забелязана. Понеже сезонът го разрешава, през последните три месеца направихме над 20 надпревари в цяла България - съвсем всеки уикенд. Предимно в Бургас, Раковски и София, тъй като общините натъртват в тази посока, а ние се ангажираме да вършим надпревари. "

Според Йордан, по този начин децата основават своя среда и се забавляват с това, което вършат. " Виждат, че този спорт не изисква съществени финанси, а в него намират мотивация и чакат с неспокойствие идващото съревнование. "

От държавния шампионат по махленски фитнес тази година са излъчени четирима участници, които ще отидат на Световното в Москва. А напълно скоро - на 15 септември, съревнование по street fitness с интернационално присъединяване ще има в София.

 Снимка 375940

Разбира се, Йордан Йовчев е модел за подражателство на множеството от децата. И въпреки той да счита, че уличният фитнес и спортната гимнастика са колкото сходни, толкоз и разнообразни, съгласно него спортът, като цяло, е обществен феномен, който трансформира хората.

" Прави ги по-мотивирани, не оставя място на експанзията, учи на дисциплинираност, на доста ограничения, с цел да успееш. Колкото и друга да е спортната гимнастика в своята същина, тези неща ги прави и street fitness-ът. "

Естествено, с изключение на към непознатите деца, Йордан демонстрира изчерпателен интерес и към спортната кариера на сина си Джордан Йовчев. От 10 години той тренира тенис и съгласно татко му изпитва същинско наслаждение от играта. " Смятам, че дава доста от себе си и израства и като човек. "

Търси ли препоръки от татко си, а и татко му разрешава ли си да му ги дава, питаме незабавно.

" Не си разрешавам, напряко му ги давам. Пита - от време на време, само че той също си счита, че знае доста. "

 Снимка 375941

Днес, след края на своята дейна спортна кариера, Йордан не стопира да тренира всеки ден. Няма някакъв съответен режим. " Просто 40-50 минути в деня си намирам някаква зала и си върша набирания и кофички най-вече със лична ми тежест. "

Не, не му липсва спортната кариера. " Беше доста дълга. " Липсват му обаче страстите и адреналинът от надпреварите.

В едно друго съревнование се впуска в този момент Йордан Йовчев. Той е последният човек със статут на звезда, който се включва във " Фермата ". В предаването обаче ще има специфична задача - да въодушевява и да направлява двете противопоставящи се групи.

Самият Йордан не счита себе си за специфичен. Приема предлагането от интерес - и към формата, и към тематиката му този сезон - конфликтът сред българи, които живеят в родината си, и българи, които са избрали да бъдат отвън нея.

Бил и от двете страни и знае какво е да взимаш решения и от едната, и от другата позиция. Интересно му е да види по какъв начин ще го вършат участниците в предаването, каква ще е мотивацията им и какви ще са силите, които ще ги движат.

 Снимка 375814

С какво ви притегли " Фермата "?
С провокациите, с новите хора и със запознанства, а и постоянно има какво да науча. Аз съм строго профилиран в спорта и във времето съм пропуснал доста неща. Сега към този момент мога да опитвам със себе си. Например не съм осведомен с това, което се случва в предаването - по какъв начин се строи къща, по какъв начин се доят кози, по какъв начин се хранят свине, крави. Виждал съм ги тези неща, само че в никакъв случай не съм ги правил. Е, в този момент ще видите по какъв начин кова пирони и по какъв начин доя животни. Ще е хубаво.

Кое ще бъде най-голямото предизвикателство? Хората, животните или нещо друго?
Не се опасявам от животните, само че змиите несъмнено са ми неприятни. Ако имам боязън, то той идва от това дали ще се оправя по отношение на упованията на хора. Знам, че хората, които влизат там са с избрана концепция, че това е една игра с редица провокации. Моята активност в този формат ще е по-различна, само че отново ще имам наблюдения върху хората и техните реакции, когато са в затворена среда.

След като всички участници са българи, коя съгласно вас е най-българската линия на българина?
Българинът не обича да бъде прецакан. Това е хубаво, тъй като би трябвало да има някаква борбеност, само че всичко би трябвало да е с мярка.

Как се въодушевяват толкоз хора в телевизионно предаване?
Наясно съм, че в едно затворено общество се стига до дрязги. Но всеки, колкото и нападателен да е, има и добра, и неприятна страна. Задачата е да покажем същността на участниците, а не да преиграват и да се вършат на нещо, което не са. А феновете ще преценяват кой най-вече заслужава да бъде победител.

" Фермата " стартира на 7 септември от 20 ч. по bTV
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР