Кметът Димитър Иванов посрещна златния медалист от Европейската купа по

...
Кметът Димитър Иванов посрещна златния медалист от Европейската купа по
Коментари Харесай

Кметът на Марица ще даде парична награда и почетен плакет на златен медалист по кикбокс

Кметът Димитър Иванов посрещна златния медалист от Европейската купа по кикбокс и муай тай Виктор Профиров в постройката на Община Марица. 15-годишният надарен юноша завоюва купата в категория /86+ кг/ на извършеното преди дни съревнование в зала Колодрум.

„ Изключително се гордеем с теб и твоите достижения. Пожелавам ти здраве и да продължаваш с триумфите си! Бъди непрекъснат и порядъчен и един ден да спечелиш Световна купа “, пожела кметът на Виктор Профиров. Димитър Иванов изненада младия състезател и му сподели, че ще предложи на идната сесия на Общинския съвет да бъде отпусната премия от 1000 лв. , както и връчена почетна грамота.

Виктор Профиров. Снимка: Община Марица

„ Гордеем се с нашите видни спортисти и подкрепяме тяхното развиване с построяването на спортни уреди за надпревари и тренировки, а и също така ги подкрепяме финансово, с цел да могат да не престават своето развиване. Както постоянно съм споменавал, младежите са нашето бъдеще и няма да стопираме да работим за тях “, съобщи Димитър Иванов.

Кметът на село Царацово Димитър Петров също връчи почетни грамоти на Виктор Профиров.

„ Това е най-важната Купа и орден за мен. Все още не мога да се нарадвам на това мое достижение. Много комплицирано ми беше, само че имах отлична подготовка преди надпреварата. На финала победих състезателя на „ Спартак Пазарджик “ с нокаут в 3 рунд “, показа пред кметовете Профиров.

Младежът от Царацово е играч по кикбокс и муай тай в клуб „ Bultras fight club “. Под управлението на треньора Цветан Йорданов става девет пъти републикански първенец във всички категории /57 кг, 63,5 кг, 71 кг, 75 кг, 75+ кг и 86+ кг/, както и интернационален /2022 г./ и европейски първенец /2024 г./. Започва да се занимава с бойните спортове от 7-годишен, когато неговият брат го води на тренировки.

„ За мен спортът е дисциплинираност. Той ме учи да почитам хората, както и да оказвам помощ на беззащитните “, споделя Виктор Профиров.

Следващото огромно съревнование, което му следва е Европейският шампионат в Италия през есента . Той счита, че съществени съперници ще му бъдат останалите български представители в неговата категория. Въпреки че спорта изисква доста време, младежът не е загърбил учебното заведение. Той учи в Строителния колеж със компетентност „ Транспортно строителство “. Шегува се, че един ден може да строи пътища и автомагистрали, тъй като обича тази специалност.

„ Редовно следя какви са нашите пътища и строителството на пътни прави. Виждам доста неточности, които се надявам някой ден да не позволявам “, разяснява Профиров.

Швейцарски учители са сложили основите на физическото образование в България

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР