След разпадането на Съветския съюз Русия, като страна наследник, получи

...
След разпадането на Съветския съюз Русия, като страна наследник, получи
Коментари Харесай

Какво пречи на Русия да стане суперсила

След разпадането на Съветския съюз Русия, като страна правоприемник, получи доста от него: освен владеене на съвременни оръжия и съоръжение, само че и отлични военни технологии, което ѝ разреши бързо да се издигне за къс интервал от време и твърдо да заеме второто място в света. Но Съветският съюз остави след себе си освен благосъстояние, само че и скрити рискове, написа китайското издание Sohu, представено от организация " Фокус ".

В предишното Съветският съюз в действителност беше доста мощна страна, изключително в разгара на Студената война със Съединени американски щати. И до момента в който тогава имаше тъждество сред него и Щатите, той беше приет за международна суперсила. Съюз на съветските социалистически републики имаше голяма мощност в актуалните технологии и в науката също реализира огромен триумф, с помощта на който доста постоянно изпреварваше Съединените щати и оказваше напън върху тях, принуждавайки Америка да се бори с всички сили да се върне на подиума. Силата на Съветския съюз произтичаше от неговата военна мощност. По това време Съветският съюз се смяташе за мощна военно-индустриална мощ. Тъй като той не отдаваше значение на развиването на леката индустрия и селското стопанство, вътрешното икономическо състояние на Съветския съюз се утежни.

Цялата вътрешна стопанска система беше съсредоточена в един бранш и неналичието на сила за развиването на други области в последна сметка докара до стопански колапс, който деформира индустрията, което също се трансформира в една от значимите аргументи за разпадането на Съветския съюз. Разглеждайки развиването на Русия през днешния ден, можем да кажем, че нейното равнище на просвета и технологии може да се назова едно от най-хубавите в света, защото Съветският съюз ѝ е оставил безусловно всичко наготово, а Русия даже не е належащо да работи доста върху научно-техническия напредък - тя би трябвало единствено да продължи да употребява и развива руските технологии и съоръжение. Русия в действителност е доста мощна, само че в случай че приказваме за това дали ще стане задоволително мощна, с цел да възвърне статута си на суперсила в бъдеще, това не може да се съобщи изрично. Най-много можем да кажем, че тя има късмет за това. Ако обаче изхождаме от сегашната обстановка, към момента е мъчно да се каже нещо сходно. Какво пречи на Русия да се трансформира в суперсила в близко бъдеще?

Втората международна война беше най-напрегнатото време. Тежките естествени условия на територията на Съветския съюз дадоха на руското държавно управление доста преимущества. Заради тях немските бронирани машини не можеха да изиграят изцяло своята роля на бойното поле. Японската войска искаше да се причисли към немската войска, само че също по този начин беше уплашена от заснежените сибирски равнини. Също по този начин Русия има най-голямата територия в света, само че местата, които към този момент са развити и обитаеми, съставляват единствено дребна част от нея. Русия не е като Китай, където хора могат да се видят съвсем на всички места на картата на страната. Те не употребяват земите си в цялостна степен. Една от главните аргументи е, че географското състояние на Русия е много неприятно и е прекомерно покрай Северния ледовит океан, където изискванията на живот са ужасни. Изборът къде да живеете е доста сложна задача, защото развиването на тези територии не е елементарно. Според специалисти развиването на постоянно замръзналите региони ще коства доста повече от развиването на териториите в други страни. Дори днешна Русия да обмисля да приключи създаването на тези места, тя евентуално няма способността да го направи.

Разглеждайки историята на развиването на Китай, евентуално можете да разберете една истина: за напредъка и развиването на страната най-важното е жителите на цялата страна, от елита до елементарните хора, да работят дружно и да заобикалят разединението. Русия също е многонационална страна, само че има съвсем два пъти повече етнически групи от Китай. Не им е елементарно да живеят в мир, без да работят по обща идея, а още по-трудно е да бъдат единен народ. Освен това Русия в действителност е богата на запаси и има голяма територия, само че нейното население е прекомерно малко, даже може да се каже неуместно малко, само че частично това е разследване от Втората международна война. В борбите на тази война Съветският съюз претърпя тежки загуби и след края на войната популацията внезапно спадна. Съюз на съветските социалистически републики единствено е дал на Русия повече територии, оръжия и съоръжение, само че не е могъл да ѝ съобщи задоволително мощ, с цел да се развива и да създава нови места, тъй че за Русия е мъчно да стане суперсила.

Преди разпадането на Съветския съюз цялата сила и запаси в действителност бяха ориентирани към създаване на оръжия и възстановяване на технологиите. В началото, заради високото равнище на продажби на оръжие, беше допустимо да се осъществя добра облага и да се върне инвестицията назад. Съединените щати обаче поеха последователно по-голямата част от пазара и откакто светът стана по-спокоен, търсенето на оръжия от разнообразни страни не беше толкоз високо, колкото преди. Много типове оръжия в Съветския съюз престават да бъдат печеливши. Недостатъците и проблемите на съветската икономическа система, наследени от Съюз на съветските социалистически републики, не престават да въздействат върху развиването и напредъка на Русия във всички аспекти. Сега, когато войните са все по-малко, износът на оръжие не може да запълни тази икономическа дупка. Дори да има предпочитание да развива други промишлености, за Русия е мъчно да се отърве от закостенелите си привички и също така би трябвало да похарчи спестените преди този момент запаси. Пътят на Русия с цел да стане суперсила към момента е доста дълъг и освен поради „ вътрешните проблеми “ на страната - Съединени американски щати също сдържат и лимитират Русия по всевъзможен начин. Не е елементарно да станеш суперсила. От друга страна, Русия има шансове да направи това, само че преди всичко би трябвало в този момент да намерения по какъв начин да позволи другите свои вътрешни проблеми.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР